Kamplaştırarak siyaset kolaydır ama ....

Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, Türkiye’deki temel siyasi sorunun kamplaşma olduğunu belirtti. Kamplaştırarak siyaset yapmak işin kolayı olduğunu söyleyen Demirtaş, “Bunu yapmak siyasetçiler açısından hiç zor değil. Bu işin pratiğinde olan biri o

Kamplaştırarak siyaset kolaydır ama ....
Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, Türkiye’deki temel siyasi sorunun kamplaşma olduğunu belirtti. Kamplaştırarak siyaset yapmak işin kolayı olduğunu söyleyen Demirtaş, “Bunu yapmak siyasetçiler açısından hiç zor değil. Bu işin pratiğinde olan biri olarak işin en kolayıdır. Milliyetçilik üzerinden siyaset yapmak çok basittir. Argüman gerektirmez, entelektüel birikim, proje gerektirmez. Tek kimlik üzerinden siyaset yapmak son derece kolaydır. Ama çözümsüzlüğün kendisidir. Yüzde 60 da oy alsanız çözümsüzlüğün kendisidir.” ifadelerini kullandı. 
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) tarafından cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilen Selahattin Demirtaş, seçim çalışmaları kapsamında Liberal Düşünce Topluluğu’nu ziyaret etti. Türkiye’deki siyasetin kirli, köhnemiş, ötekileştirilmiş ve kamplaştırıcı dili zaman zaman herkesi etkilediğini belirten Demirtaş, “Benim de partimin de teslim olduğu hatayı yeniden nasıl toparlayabiliriz,'Siyasette tek yok bu değildir.' bu mesajı nasıl topluma verebiliriz bu bir fırsattır bizim için. Çözümün tümü bu değildir ama çözüme giden yol budur. Yeterli düzeyde tartışmadan, dokunmadan, anlamadan, teşhis etmeden sorunları çözmek imkânsızdır. Sorunların tamamı ne kendimizden kaynakladır ne de sorunların kaynağı dış dünyadır. Hepimiz sorunların varlığına katkı sunuyor. Çözüm olacaksa çözüm de bizden ibaret olmayacaktır. Biz dediğimiz, Alevi olan Kürt, solcu, liberal, sağcı, Müslüman olandır. Her bir kimlik ne sorunları azade ayrı bir mecrada tutabiliriz ne de çözümleri. Ben ve beni destekleyen arkadaşlarım bu gidişatı tehlikeli bir gidişat olarak tespit ettik. Şuanda çözüm arayan anlayışlar, partiler, adaylar bize bu perspektifi sunmuyor. Konjonktürel başarılar siyasette kalıcı başarılar değişim gibi algılanıyor. Biz bunu yanılsama olduğunu düşünüyoruz." dedi. 
 
"YÜZDE 60 DA ALSANIZ KAMPLAŞMA ÇÖZÜMSÜZLÜKTÜR"
 
Kamplaştırarak siyaset yapmanın işin kolayı olduğuna değinen cumhurbaşkanı adayı Demirtaş, “Bunu yapmak siyasetçiler açısından hiç zor değil. Bu işin pratiğinde olan biri olarak işin en kolayıdır. Milliyetçilik üzerinden siyaset yapmak çok basittir. Argüman gerektirmez, entelektüel birikim, proje gerektirmez. Tek kimlik üzerinden siyaset yapmak son derece kolaydır. Ama çözümsüzlüğün kendisidir. Yüzde 60 da oy alsanız çözümsüzlüğün kendisidir. Bunu kıramadığımız müddetçe ben Türkiye’de temel sorunlar olan Kürt, Alevi, emek, sendika, çevre, kadın özgürlüğü sorunlarında ilerleme olabileceğini düşünmüyorum.” ifadelerini kullandı. 
 
"KOLTUĞU KAZANIRSAM YOK DEMEM"
 
Cumhurbaşkanlığına kazanmak için aday olduğunu söyleyen Demirtaş, kazanması halinde buna yok demeyeceğini kaydetti. Demirtaş şöyle dedi: “Her halükarda biz kazanacağız diye aday oldum ben. Bunu kastederek aday oldum. Koltuk kazanmak bu seçimin tek sonucu ve kazanmanızda elde edeceğiniz tek sonuç değildir. Bunu aday çıkarmakla kazandık zaten. Bu kazanımı büyütmek istiyoruz. 45 gün sonra iyi ki aday olmuşuz noktasına gelmek istiyoruz. Bütün bunların üzerine koltuğu da kazanırsak yok demeyeceğiz. Çankaya’da bütün bu ilkeleri hakim kılmaya çalışacağım."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem