Kadrolu eşeklere sıcak ayarı

 Ramazan ayı nedeniyle işçilerin performansında düşüş gözleyen Mardin Belediyesi, çöp hizmetinde çalışan işçiler için mesai saatlerini yeniden düzenledi. Mesai saatlerindeki düzenleme sebebiyle çöp hizmetinde çalışan 44 kadrolu eşeğin çalışma saati de değ

Kadrolu eşeklere sıcak ayarı

 

Ramazan ayı nedeniyle işçilerin performansında düşüş gözleyen Mardin Belediyesi, çöp hizmetinde çalışan işçiler için mesai saatlerini yeniden düzenledi. Mesai saatlerindeki düzenleme sebebiyle çöp hizmetinde çalışan 44 kadrolu eşeğin çalışma saati de değişti.

 

Hava sıcaklığının, gölgede 40 dereceyi geçtiği şehir merkezinde Ramazan ayı nedeniyle işçilerin performansındaki düşüşü önlemek ve hizmetlerin aksamasını önlenmesi amacıyla çöp hizmetinde çalışan işçilerin daha önce 05.00 - 13.00 arası olan mesai saatleri, 06.00- 10.00 ve 14.00 - 18.00 şeklinde değişti.

 

İşçilerin isteğiyle değişen mesai saatleri, Mardin'in engebeli ve merdivenli sokaklarında çöp toplama işinde çalışan, kadrolu 44 eşeği de etkiledi.

 

MESAİ DEĞİŞİKLİĞİ RAMAZAN İLE SINIRLI

 

Yeni mesai saatinin, işçilerin isteği doğrultusunda değiştirildiğini ve Ramazan ayından sonra yeniden eski sistemle çalışmaya devam edeceklerini anlatan Belediye Temizlik İşleri Müdürü Kadri Toparlı, şunları söyledi:

 

"İşçilerimizin oruçlu olduğunu göz önünde bulundurarak havaların gündüz öğlen saatlerinde çok sıcak olması hasebiyle yeni mesai saati uygulamasına gittik. Sıcak havada oruç tutarak çalışmak çok zor. Bu konuyu Belediye Başkanımıza aktarınca mesai saatleri yeniden düzenlendi. Böylece hem işçilerimiz sıcaktan az şekilde etkileniyor hem de belediye işlerinde aksamalar olmuyor"

 

"ONLAR İÇİN YAPMADIK AMA EŞEKLER DE FAYDALANIYOR"

Toparlı, mesai saati uygulaması için "Her ne kadar belediyenin kadrolu merkepleri için bu uygulamayı yapmadıysak da onlarda işçilerimizin emrinde olduğu için bu mesai saatinden faydalanıyorlar" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem