Kaçırılan Pilotlar konusunda flaş gelişme

Beyrut’ta 9 Ağustos günü kaçırılan THY pilotları Murat Akpınar ve Murat Ağca’nın önceki gün fotoğrafları ve ses kayıtlarının yayınlanmasından sonra dün akşam saatlerinde de önemli bir gelişme oldu. Türk pilotları kaçıranlar Lübnan’da yayınlanan An-Nahar g

Kaçırılan Pilotlar konusunda flaş gelişme

Beyrut’ta 9 Ağustos günü kaçırılan THY pilotları Murat Akpınar ve Murat Ağca’nın önceki gün fotoğrafları ve ses kayıtlarının yayınlanmasından sonra dün akşam saatlerinde de önemli bir gelişme oldu. Türk pilotları kaçıranlar Lübnan’da yayınlanan An-Nahar gazetesine bir mektup göndererek, “Artık bu işi sonlandırmak istediklerini” bildirdiler.

GÜVENCE İSTİYORUZ
Pilotları kaçıranlar gazeteye gönderdikleri mektupta, “Pilotların sağlığı ve can güvenlikleri konusunda kimse endişe etmesin. Biz artık bu işi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyoruz. Tek isteğimiz Suriye-Azaz’da kaçırılan akrabalarımızın serbest bırakılması ve kaçırılma olayıyla ilgili tutuklanan 3 akrabamız ile haklarında tutuklama kararı çıkarılan 10 yakınımızın serbest bırakılması konusunda Lübnan Adalet Bakanlığı’nın bize güvence vermesidir. Bunlar sağlandığı takdirde Türk pilotları hemen serbest bırakacağımızı taahhüt ederiz” dediler.

HENÜZ ERKEN
Türk kaynaklar da pilotları kaçıranların gazeteye mektup göndermelerinden haberdar olduklarını belirttiler. Suriye’de Şii hacıların kaçırılmasıyla Türkiye’nin hiçbir ilgisi olmadığını belirten aynı kaynaklar, “Türkiye ayrım gözetmeden her türlü insanı girişimi yapıyor. Ancak Suriye’deki kaçırılma olayının sorumlusu Türkiye gibi gösterilmesini kabul edemeyiz. Pilotlarımızın sağ salim ailelerine kavuşmasını umut ediyoruz” demekle yetindiler. Türk istihbarat birimleri, “Bu mektup, pilotları kaçıranlar vazgeçme noktasına doğru geliyorlar” şeklinde değerlendirilse de, net bir şey söylemek için henüz erken olduğunu belirttiler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem