Süper Kupa sabini buldu

Tempolu geçen mücadeleyi penaltılarda 5-4 Bayern Münih kazandı.Normal süresi 1-1 biten mücadelede perdeyi 8. dakikada Fernando Torres açtı. İlk devreyi önde kapatan Chelsea'ye 48'de Ribery cevap verdi. 85. dakikada Ramires'in atılmasıyla birlikte 10 kişi

Süper Kupa sabini buldu

Tempolu geçen mücadeleyi penaltılarda 5-4 Bayern Münih kazandı.Normal süresi 1-1 biten mücadelede perdeyi 8. dakikada Fernando Torres açtı. İlk devreyi önde kapatan Chelsea'ye 48'de Ribery cevap verdi. 85. dakikada Ramires'in atılmasıyla birlikte 10 kişi kalan Chelsea, Eden Hazard ile uzatmaların 93. dakikasında bulduğu golle 2-1 öne geçti. Mücadelenin bitimine saniyeler kala gelen Javi Martinez golü maçı penaltılara taşıdı. Penaltılarda 5-4 üstünlük yakalayan Bayern zaferini ilan etti.

Eden Park'ta oynanan mücadele büyük çekişmeye sahne oldu. Jose Mourinho'nun takımı, daha kontrollü ve dengeli bir oyun tercih ederken, Bavyera temsilcisi daha atağa yoğunluklu bir felsefeyle oynadı.

İstikrarsız oyunuyla zaman zaman eleştiri konusu olan Fernando Torres, Portekizli çalıştırıcı tarafından ilk 11'de sahaya sürüldü. Büyük maçlarda attığı kritik gollerle hafızalara kazınan İspanyol golcü, bu büyük mücadelenin ilk yarısında Bayern defansını zorlayan isimdi.

Andre Schürrle'nin özellikle sağ kanattaki etkili oyunu Chelsea'nin ilk yarıyı önde kapatmasını sağladı. Alman futbolcunun ortasında ceza sahasında topla buluşan Torres'in vuruşuna kaleci Neuer'in yapabileceği hiç bir şey yoktu. Mücadelenin 8. dakikasında Chelsea bu golle 1-0 öne geçerken, erken gelen gol oyunda temponun artmasına sebep oldu.

Guardiola hafta sonunda oynanan Freiburg maçında Robben ve Ribery'yi oynatmayarak bu karşılaşmaya sakladı. Alman ekibi hücum organizasyonlarını hep bu ikili üzerinden yarattı. En önemli pozisyonlardan birini de Fransız yıldız Ribery ayağından buldu Panzerler. Ceza sahası çizgisinin sağ tarafından ayak içiyle uzak köşeyi harika gördü Ribery. Fakat Cech inanılmaz bir dokunuşla topu kornere çeldi ve maçta eşitliğe izin vermedi.

Takım olarak ilk yarıda dengeli bir oyun ortaya koyan Maviler, Bayern'in tehlikeli ataklarını kaliteli savunma hattıyla savuşturmayı bildi. Ivanovic, Cole, Luiz ve Cahill'den kurulu savunma çok iyi konuşlanarak Alman devinin gol bulmasını başarıyla engellediler. Çabuk toplarla Bayern savunmasındaki boşlukları değerlendirmeye çalışan Chelsea ilk yarıda tam not alarak ilk yarıyı 1-0 önde kapattı.

İkinci yarıya hızlı başlayan taraf Münih ekibi oldu. Güzel bir vuruşla topu filelerle buluşturan Franck Ribery, 48. dakikada maça eşitlik getirdi. Bayern Münih, golün verdiği motivasyonla oyunun kontrolünü ilk yarıdan daha sık eline geçirdi.

Bayern Münih'in eşitliği bulmasıyla birlikte Chelsea kalesine yüklenmesi, mavilerin geri çekilmesine sebep oldu. İkinci yarının büyük bölümünde oyunu geriden kabul eden Jose Mourinho'nun ekibi sabırlı oynamayı tercih etti.

Portekizli teknik adam Jose Mourinho, ilk yarı sonunda olduğu gibi ikinci yarıda da oyuncu değiştirmedi. Oyun planını değiştirmeyen ve futbolcu değişikliğine son çeyreğe kadar gitmeyen Mourinho'nun aksine Guardiola 2 değişiklik yaptı. Rafinha yerine Javi Martinez'i oyuna alan İspanyol çalıştırıcı Thomas Müller'in yerine Mario Götze'yi alarak oyuna hareketlilik getirmeye çalıştı.

Dakikalar 80'i gösterdiğinde Mourinho bu sabırlı oyununun meyvesini az kalsın alıyordu. Frank Lampard'ın kullanduğı köşe buruşında Branislav Ivanovic'in kafası direkten döndü. Chelsea ikinci yarıdaki ataklarının büyük bölümünü son 10 dakikalık bölümde gerçekleştirdi.

Dakikalar 84'ü gösterirken maçın kaderine etki edecek pozisyon yaşandı. 64'te sarı kart gören Ramires rakibine sert girdi. Maçın hakemi Jonas Eriksson, Chelseali futbolcuya ikinci sarı kartını gösterdi ve Londra temsilcisi 10 kişi kaldı. Bayern Münih Ribery ile son bölümde bulduğu bir pozisyonu değerlendiremedi ve mücadele uzatmalara gitti.

Jose Mourinho, uzatmalarda beklenmedik bir hamle yaptı. Mücadelenin büyük bir bölümünde savunmaya çekilen Chelsea, çok adamla hücum yapmaya başladı. Hızlı bir başlangıçla rakibini bitirmeyi amaçlayan Chelsea, Hazard ile güldü. Sol çaprazdan çalımlarla kaleye yönelen Belçikalı'nın vuruşu filelerle buluştu. 93. dakikada gelen bu gol Maviler'e büyük avantaj sağladı.

Petr Cech ilk yarıda olduğu gibi uzatmalarda da çok kritik kurtarışlara imza attı. 107. dakikada Mandukic'in kafasını kornere çelmeyi başaran Çek kaleci, 1 dakika sonra dejavu yaşadı. Yine Hırvat oyuncu kafasıyla kaleyi yoklarken, daha zor olan bu topu Cech yine çeldi ve rakibine beraberlik imkanı sağlamadı. Kurtarışlarına devam eden deneyimli kaleci, 118'de Ribery'nin köşeye giden serbest vuruşunu da muhteşem bir kurtarışla çeldi.

Tüm hatlarıyla Chelsea kalesine gelen fakat kaleci Cech engelini geçemeyen Alman ekibi, Javi Martinez'in golüyle maçı penaltılara taşımayı başardı.

İlk penaltıları Bayern'de Alaba, Chelsea'de de David Luiz ters köşe yaptı. Topun başına Kroos geçti ve o da Cech'i ters köşeye gönderdi. Chelsea'de Oscar şık bir vuruşla Neuer'i avladı ve penaltılarda durum 2-2'ye geldi. Lahm da fileleri buldu ve 3-2 oldu. Lampard da sürprize izin vermedi: 3-3. Ribery'de Cech ile topu farklı köşelere gönderdi: 4-3. Ashley Cole'un penaltısı direğe çarparak ağlarla buluştu. Shaqiri 4-4 yaptı. Lukaku kaçırdı ve kupayı Bayern'e hediye etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor