İstanbul trafiğinde şaşkına çeviren gözaltı

İstanbul'da denetim yapan polis, son 2 ay içinde 45 sürücünün uyuşturucu alarak direksiyon başına geçtiğini tespit etti. Ticari araç sürücüsü 18 kişiden 7'si şehir hatlarında çalışan minibüs, 7'si ticari taksi, 4 tanesi ise kamyonet kullanırken yakalandı.

İstanbul trafiğinde şaşkına çeviren gözaltı

İstanbul'da denetim yapan polis, son 2 ay içinde 45 sürücünün uyuşturucu alarak direksiyon başına geçtiğini tespit etti. Ticari araç sürücüsü 18 kişiden 7'si şehir hatlarında çalışan minibüs, 7'si ticari taksi, 4 tanesi ise kamyonet kullanırken yakalandı. Haklarında yasal işlem başlatılan kişilerin ehliyetlerine 5 yıl süre ile el konuldu, her birine 3 bin 600 lira ceza kesildi. Polis, 21 Ağustos'tan bu yana pilot uygulama kapsamında İstanbul'un üç ayrı noktasında uyuşturucu denetimi yapıyor.

Sürücülere yönelik uyuşturucu denetimini son derece memnuniyetle karşıladıklarını ifade eden İstanbul Taksiciler Odası Genel Sekreteri Hüseyin Arslan, bu tür denetimlerin daha da sıklaştırılmasından yana olduklarını söyledi. Arslan, "Denetimlerden son derece memnunuz. Taksicilik bir hizmet sektörüdür. Dolayısıyla insana hizmet eden herkesin sorumluluklarını bilip ona göre davranması gerekir. Sürücülerin tespit edilip görevden uzaklaştırılmasından dolayı mutluyuz." değerlendirmesinde bulundu.

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, 21 Ağustos tarihinden bu yana pilot uygulama çerçevesinde İstanbul'un üç ayrı noktasında üç ayrı ekiple uyuşturucu denetimi yapıyor. 24 saat esasına göre yapılan denetimlerde uyuşturucu madde kullanarak trafiğe çıkan sürücülerin sayısı dikkat çekti. Son iki ayda denetimlerini sıklaştıran ve gelen ihbarları değerlendiren İstanbul polisi, 45 sürücünün ehliyetine el koydu. Uyuşturucu denetimi uygulamasının trafik kazalarının ve ölümlerin azalmasına yönelik olduğunu ifade eden üst düzey bir emniyet yetkilisi, pilot uygulamadan beklenen sonucu almaları halinde cihaz sayısını artıracaklarını ve gerekirse her ekibe bir uyuşturucu kontrol cihazı verileceğini açıkladı. Özellikle ticari araç kullananların uyuşturucu madde kullanmasına dikkat çeken yetkili, yapılan tespitler sonucunda kesilen cezaların caydırıcı olacağını kaydediyor.

Emniyet yetkilileri şu ifadeleri kullanıyor: "Bu uygulama, sürücüleri uyuşturucu madde alarak araç kullanma konusunda caydıracaktır. Özellikle ticari araç kullanan sürücüler ekmeğini bu işten kazandığı için 5 yıl işsiz kalmayı göze alamayacaktır."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem