İmamlara şok mahkemeden döndü

Haber61/Haber Servisi Diyanet İşleri Başkanlığı müfettişleri Trabzon dahil ülkenin heryerinde müftülüklerde denetimler yaptı. Bu denetimlerde imamlar eşlerini güvence altına almak için devlet tarafından Tarım Sigortası  yaptığı ortaya çıktı. Müfettiş tarı

İmamlara şok mahkemeden döndü
Haber61/Haber Servisi

Diyanet İşleri Başkanlığı müfettişleri Trabzon dahil ülkenin heryerinde müftülüklerde denetimler yaptı. Bu denetimlerde imamlar eşlerini güvence altına almak için devlet tarafından Tarım Sigortası  yaptığı ortaya çıktı. Müfettiş tarım sigortasının yapılmaması gerektiğini imamların devletten zaten eş yardımı ve asgari geçim indirimi aldıklarını rapor etmesi sonucu bugüne kadar aldıkları bu primlerin geri ödenmesine hükmetti. Bunun üzerine şok yaşayan imamlar sendika aracılığıyla mahkemeye başvurdu. 

Devletten kimisinde 7 bin, kimisinin 10 bin, kimisinin 3 bin ‘eşlerini tarım sigortası’ yaptırdıkları halde eş yardımı ve asgari geçim indirimi primleri aldıkları için hata ettikleri mahkemeye taşındı. 

İDARE HAKSIZ

Trabzon İdare Mahkemesi’ne başvuran mağdur imamları mahkeme haklı buldu. İdari yönetimi yani müftülükleri hatalı buldu. Mahkemenin verdiği karar şöyle: 

Davaya konu olayda durumun davalı idarece yanlış yorumlanması nedeniyle davacıya yapılan ödemelerde davacının hilesinin gerçek dışı beyanının neden olmadığı gibi açık hata halinin de bulunmadığı görülmüştür. 

İMAMLARIN BİR SUÇU YOK

Memur Sen’e bağlı Diyanet Sen Trabzon Şubesi Başkanı Metin Aydın,  bu kararın binlerce mağdur imama emsal olacağını ifade ederek,” Sendikamız olarak şikayetleri değerlendirdik. Sendikamız avukatı Alper Oğuz Kalaycı’ya bir dosyayla bunu ilettik. Sonunda beklediğimiz karar çıktı. Memnunuz. Çünkü burada imam kardeşlerimiz hiçbir günahı hatası yoktur. Zamanında eşlerini güvence altına almak istemişler fakat bunun diğer noktaları etkileyeceğini düşünmemişlerdir. Şimdi idarenin bu konuda hiçbir düzenleme yapmadan bu primleri geri istemesi yanlıştır. Bu yanlış mahkemece düzeltiş oldu. Şimdi Diyanet Başkanlığımız mahkeme kararını sunacağın. Ayrıca davalı olan kurumlara da ileteceğiz. Daha sonra işlemleri normale dönecektir” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem