İki Deniz Feneri davasına itiraz!

Deniz Feneri e.V. soruşturmasında Almanya'da ve Türkiye'de ayrı ayrı yargılama yapılmasına itiraz edildi. Nurgul Gürhan'ın avukatı, “bir suçtan iki defa yargılama olmaz” diyerek yargılama talebine itiraz etti.Deniz Feneri e.V. soruşturması kapsamında göza

İki Deniz Feneri davasına itiraz!

Deniz Feneri e.V. soruşturmasında Almanya'da ve Türkiye'de ayrı ayrı yargılama yapılmasına itiraz edildi. Nurgul Gürhan'ın avukatı, “bir suçtan iki defa yargılama olmaz” diyerek yargılama talebine itiraz etti.

Deniz Feneri e.V. soruşturması kapsamında gözaltına alınan, tutuklanma istemiyle sevk edildiği mahkemece “adli kontrol” uygulanması şartıyla serbest bırakılan Mehmet Gürhan’ın eşi Nurgul Gürhan’ın savcılık ifadesinde ilginç ayrıntılar ortaya çıktı.

Almanya’daki davada eşi 5 yıl 10 ay hapis cezasına mahkûm olan Nurgül Gürhan’ın avukatı Hüsamettin Hasçelik, savcılık sorgulaması sırasında “bir suçtan iki defa yargılama olmaz” diyerek şöyle savundu:

Savcının düşüncesi
Gayrıresmi muhasebe kaydı çıktısına dayanak teşkil eden dijital verinin Almanya’dan yasal yolla temin edildiği ifade edilmiştir. Bu savcılığın düşüncesidir, biz bu delilin yasal yolla elde edilip edilmediğini Almanya’daki karara dayanak teşkil edip etmediğini bilmiyoruz.

Bu dijital verinin Almanya’dan Türkiye’ye verilişinin dosyaya girişini adli yardım ve istinabe konusundaki yasal koşullara uygun olup olmadığını da bilmiyoruz.

Telefonu kabul etmiyoruz
Bir kısım şüphelilerin ve üçüncü kişilerin aleyhe olan beyanlarıyla telefon konuşmalarını ve aleyhe olan delilleri kabul etmiyoruz.

İfadenin devamı sırasında bize gösterilen gayri resmi muhasebe çıktılarına ilişkin daha önce yaptığım savunmayı aynen tekrar ediyorum. Bu nedenlerle, çıktıları delil olarak kabul etmiyoruz.

Aynı suçtan iki yargılama
Soruşturma kapsamında iddia edilen eylemler Almanya’da soruşturma ve yargılama konusu yapılmıştır. Aynı suçtan iki kez soruşturma kapsamındaki tüzel kişiliklerle üyelik, ortaklık yada yöneticilik, temsilcilik ilişkisi bulunmamaktadır. Almanya’daki soruşturmada müvekkilimin hiçbir sıfatla ifadesi alınmamıştır. Akraba olan Hakkı Sadal’a akrabalık bağı nedeniyle ve soruşturma başladıktan çok sonra yapmış olduğu yardımlar cezai anlamda sorumluluk doğurmaz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem