Dehşet veren itiraf!

Kıbrıs Gazi Magosa'daki 28. Tümen, 61. Alay 3. Tabur 9. Bölük'te askerliğini yapan İstanbullu er Uğur Kantar, içtimaya geç kaldığı gerekçesiyle önce "disko"ya atıldı, ardından da komalık oluncaya kadar dövüldü. Ankara GATA'da tedavisi süren er Kantar'ın b

Dehşet veren itiraf!

Kıbrıs Gazi Magosa'daki 28. Tümen, 61. Alay 3. Tabur 9. Bölük'te askerliğini yapan İstanbullu er Uğur Kantar, içtimaya geç kaldığı gerekçesiyle önce "disko"ya atıldı, ardından da komalık oluncaya kadar dövüldü. Ankara GATA'da tedavisi süren er Kantar'ın babası Aydın Kantar, dehşet veren işkenceyi anlattı:

"Başını duvarlara vurmuşlar, üç gün aç susuz bırakmışlar, sandalyeye kelepçeyle bağlayarak saatlerce güneşte bekleterek dövmüşler"

KOMUTANLAR 'STRES TOPU' DEMİŞ

Baba Aydın Kantar'ın anlattıklarına göre oğlu Uğur Kantar, terhisine iki hafta kala postası olduğu bölük komutanı tarafından içtimaya geç kaldığından bir hafta disiplin cezasına çarptırıldı. Er Kantar, cezasını çekmek için askerî disiplin koğuşuna götürüldü. Uğur Kantar'ı koğuşa götüren komutan "Alın size stres topu getirdim" dedi. Uğur'un komalık olmasına neden olan olaylar zinciri böylece başlamış oldu.

Baba Aydın Kantar'ın iddiasına göre, oğlu Uğur Kantar, "disko"ya alındığı ilk günden son güne kadar işkence gördü, kötü muameleye maruz kaldı, darp edildi. Üç gün aç ve susuz bırakıldı, başı duvarlara vuruldu, sıcağa rağmen saatlerce güneşin altında tutuldu. İşkencenin dozu son günde doruk noktasına vardı.

GÜNEŞ ALTINDA İŞKENCE

Er Kantar "disko"dan çıkacağı gün sandalyeye kelepçe ile bağlanarak güneşin altında saatlerce susuz bırakıldı. Su istemesine rağmen bu isteği görmezlikten gelindi, hatta bu haldeyken komalık edilinceye kadar dövüldü. Er Kantar, kendinden geçince acilen Ankara GATA'ya kaldırıldı.

KOMADAN ÇIKAMADI

17 gündür GATA Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavisi süren er Uğur Kantar, hayati tehlikeyi henüz atlatamadı. Er Kantar'ın durumuyla yakından ilgilenen doktorlar aileye "Durumunda herhangi bir ilerleme yok. Ölme riski yüksek. Her şeye hazırlıklı olun" diyor. İstanbul'da yaşayan Malatyalı anne Fadime ile baba Aydın ise 17 gündür GATA'nın bahçesinde oğlunun kendine gelmesini bekliyor. Acılı anne ile babanın tek isteği oğullarının bir an önce komadan çıkması. Baba Aydın Kantar, "Oğlum hala ölü gibi yatıyor. Böbrekler ciğerler çalışmıyor. Beyin organları işlevini yetirmiş, konuşamıyor" diyor.

37 KİŞİNİN İFADESİ ALINDI

Kıbrıs'ta tümen komutanı ve askerî savcıyla yaptığı görüşmeyi de anlatan baba Aydın Kantar, Askeri yetkililerin olayı örtbas etmeye çalışan sözlerini de anlattı:

"Tümen komutanı 'Böyle şeyler olur. Bu tür durumlar yaşanabilir. Güneşte kaldığından komalık olmuştur. Ebru Gündeş'in de başına gelmişti. Önemli olan çocuğunuzun sağlığı' dedi. Hayretler içinde kaldım. Olayı adeta ört bas etmeye çalıştı. Askerî savcılık ise 37 kişinin ifadesinin alındığını oğlumun darp edildiğini tesbit ettiğini söyledi. İki gardiyanın tutuklandığı bilgisini verdi. Ancak 'disko'nun sorumlusu komutan hakkında hiçbir işlem yapılmamış. Sadece iki gardiyandan değil, oğlumun bu duruma gelmesine neden olan tüm komutanlardan davacıyım."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler