İdam cezası açıklaması

 Adalet Bakanı Sadullah Ergin, bir gazetecinin bile hapiste olmasının kendileri için fazla olduğunu, sayıyla ilgilenmediğini söyledi. Kendileri için bir sayısının bile kötü olduğunu ve bunun bile olmaması gerektiğine inandığını vurgulayan Ergin, eksikleri

İdam cezası açıklaması

 

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, bir gazetecinin bile hapiste olmasının kendileri için fazla olduğunu, sayıyla ilgilenmediğini söyledi. Kendileri için bir sayısının bile kötü olduğunu ve bunun bile olmaması gerektiğine inandığını vurgulayan Ergin, eksiklerin olduğunu ifade etti.
 
Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Adalet Bakanlığı'nın bütçesi görüşülüyor. CHP İstanbul Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, adalet aradığını belirterek Adalet Bakanı Sadullah Ergin'i 'samimiyetsiz' olmakla suçladı. Konuşmaların ardından Bakan Ergin'e üyeler tarafından sorular yöneltildi.
 
Sorulara cevap vermek için söz verilen Bakan Ergin, 8 saat 18 dakikadır komisyonda görüşmeler yapıldığını belirterek, katkı sunanlara teşekkür etti. Kendisinin eleştirileri sabırla dinlediğini, açıklamalarının da sükunet ile dinlenmesini isteyen Ergin, "Türkiye'de daha önce yargıya güven vardı da, iyiydi de 2009'dan sonra bu eleştiriler niye oldu?" diye sordu. Yılda 6 milyon dosyanın sisteme girdiğini, 3 milyonunun ceza dosyası olduğunu dile getiren Ergin, sabahtan beri yapılan değerlendirmelerin ise 8 -10 dosya üzerinden yapıldığına dikkat çekti. Türkiye'nin son 50 yılının film şeridi gibi gözden geçirilmesini isteyen Ergin, Türkiye'de altyapının, koşulların, sorunların görülmeden değerlendirme yapmanın eksik olacağını vurguladı. Ankara'ya gelindiğinde siyaseti yöneten, yönlendiren vesayet mekanizmaları olduğunu anlatan Ergin, egemenliğin millete ait olduğu vecizesinin her zaman olduğunu, ancak bunun hayata geçirilemediğinin altını çizdi.
 
AK Parti'nin bugün var olduğunu, yarın olmayacağını, her partinin misyonunu tamamladıktan sonra olmayacağını dile getiren Ergin, Türkiye'de 2008 yılında başlayan bir soruşturmanın olduğunu kaydetti.
 
Somut yargılamalara ilişkin kendisinden birtakım açıklamalar istendiğine dikkat çeken Ergin, yapacağı açıklamaların her yönden yanlış açıklamalara sebep olabileceğini vurguladı. Yargılaması devam eden derdest dosyalar üzerinden, buna Yargıtay aşaması da dahil, yorum yapma ve açıklama getirme şansı bulunmadığını dile getiren Ergin, bunu yapması halinde müdahil olma, yönlendirme gibi suçlamalarla karşılaşacağını hatırlattı.
 
4. Yargı Paketi'nin var olan eksikliklerin giderilmesi için hazırlandığını ifade eden Adalet Bakanı Sadullah Ergin, 76 gazeteci denilen kişilerin 2011 yılında da yargılandığını hatırlattı. Uluslararası Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ)'nin 2011 raporunda bu sayının 8 olarak gösterildiğine dikkat çekti. CPJ'nin raporunu sadece sanık vekillerinin beyanlarını alarak hazırladığını dile getiren Ergin, bir gazetecinin bile hapiste olmasının fazla olduğunu, sayıyla ilgilenmediğini söyledi. Kendileri için bir sayısının bile kötü olduğunu ve bunun bile olmaması gerektiğine inandığını vurgulayan Ergin, eksikler olduğunu ifade etti.
 
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde Türkiye aleyhine verilen hak ihlallerini kabullenemediğini vurgulayan Ergin, ayıbın herkesin olduğunu, ortadan kaldırabilmek için de samimi bir gayret içinde olduklarına dikkat çekti. 76 kişi içinde gazetecilikten dolayı içerde olanların bulunabileceğini dile getiren Ergin, toptancı yaklaşım ve red içinde olmadığını ifade etti. Sabahtan beri 10 dosya etrafında dönüp durduklarını anlatan Ergin, 3. Yargı Paketi'yle gelen değişiklikleri aktardı.
 
"İdamla ilgili bir çalışma yok"
 
Adalet Bakanı Sadullah Ergin, bakanlığında idamın geri getirilmesine yönelik bir çalışmanın şu an olmadığını söyledi. Ergin, konunun kamuoyunda tartışıldığını, Başbakan'ın açıklamalarının bulunduğunu kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem