Hrant Dink'in tahliyesine ret!

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in katil zanlısı Ogün Samast'ın bugünkü duruşmasında mahkeme, 'terör örgütüne üye olmak' suçu ile 'tasarlayarak adam öldürme ve yasak silah taşıma' suçlarının ayrılmasına karar verdi. Samast'ın tahliye talebi

Hrant Dink'in tahliyesine ret!

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in katil zanlısı Ogün Samast'ın bugünkü duruşmasında mahkeme, 'terör örgütüne üye olmak' suçu ile 'tasarlayarak adam öldürme ve yasak silah taşıma' suçlarının ayrılmasına karar verdi. Samast'ın tahliye talebinin reddedildiği duruşma, eksikliklerin giderilmesi için 25 Mayıs tarihine ertelendi.

Ogün Samast'ın davasının görülmesine İstanbul 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmada tutuklu sanık Ogün Samast, Kandıra Cezaevi'nden getirilerek hazır bulunduruldu. Hrant Dink'in ailesinden katılanın olmadığı duruşmada aileyi avukatları temsil etti. Duruşmada söz alan müdahil avukat Fethiye Çetin, Hrant Dink'in öldürülmesinin planlı ve tek bir merkez tarafından yönetildiğini iddia ederek, medyanın da bu süreçte büyük rol oynadığını vurguladı.

Hakim Celal Ünal, Cumhuriyet Savcısı Ali Demir'den görüşünü sordu. Savcı Ali Demir görüşünde Samast'ın yargılandığı kamu davasındaki 'terör örgütüne üye olmak' ile 'planlayarak adam öldürme ve yasak silah taşıma' suçlarının ayrılmasını talep etti. Görüşüne gerekçe olarak da İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden diğer sanıklar hakkındaki terör davasının karara bağlanması sonucunda bu davada terör suçundan Samast hakkında karar verilebileceğini, aksi halde davanın sürünceme de kalacağını gösterdi. Ayrıca, Samast'ın tutukluluk halinin devam etmesi yönünde karar verilmesini istedi.

Hakim Celal Ünal, sanık Samast'ın Avukatı Levent Yıldırım'dan son sözünü istedi. Avukat Yıldırım, müvekkilinin yasalara göre terör suçundan yargılanamayacağını söyleyip, müvekkilinin tahliyesini talep etti. Daha sonra ara kararını veren mahkeme, Samast'ın tahliye talebini reddetip, tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Ayrıca, davanın sürüncemede kalmaması için Samast hakkındaki 'terör örgütüne üye olmak' ile 'planlayarak adam öldürme ve yasak silah silah taşıma' suçlarının ayrılarak iki ayrı dava olarak görülmesine karar verdi.

Karara gerekçe olarak da İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden terör davası ile bu davadaki terör suçunun birbiri ile bağlantılı olmasını gösterdi. Mahkeme eksikliklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı 25 Mayıs 2011 tarihine erteledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem