'Yoksulun sırtından doyan doyana'

Adıyaman'da miting düzenleyen CHP lideri Kılıçdaroğlu, eline tütün alarak, ''Bu tütün, Adıyaman'ın onurudur. Sen kalkacaksın Amerikan sigaraları satılsın diye Türk tütününü yasaklayacaksın, bir de kalkacaksın Rahmetli Ecevit'e dil uzatacaksın" dedi. Kılıç

'Yoksulun sırtından doyan doyana'

Adıyaman'da miting düzenleyen CHP lideri Kılıçdaroğlu, eline tütün alarak, ''Bu tütün, Adıyaman'ın onurudur. Sen kalkacaksın Amerikan sigaraları satılsın diye Türk tütününü yasaklayacaksın, bir de kalkacaksın Rahmetli Ecevit'e dil uzatacaksın" dedi.

 

Kılıçdaroğlu, Osmaniye'deki mitingde ise Erdoğan'ın miting yapacağı "Devlet Bahçeli Bulvarı"nın adının afişlerde değiştirilmesini eleştirdi, "Nasıl oldu da dünyanın en zengin başbakanlarından biri oldun?" diye sordu.

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bugün önce Adıyaman'da sonra Osmaniye'de düzenlenen iki ayrı miting ile hükümete yüklendi. Adıyaman'da ''Mahsuni'nin bir türküsü var, 'Yoksulun sırtından doyan doyana' der. Bunlar yoksulun sırtından da para kazanmaya alışmışlar. Ne vicdan ne ahlak var bu politikada. Bu politika, yandaşı zengin etme politikasıdır'' diyen Kılıçdaroğlu, Osmaniye'de ise Başbakan Erdoğan'a "İşçilikten geldin, nasıl oldu da dünyanın en zengin başbakanlarından biri oldun?" diye sordu.

 

"PAYIMI İSTİYORUM" PANKARTINA CEVAP VERDİ

Alanda asılı ''Ülkemizin zenginliğinden payımı istiyorum'' yazılı pankartı gösteren Kılıçdaroğlu, ''Size pay verdiler mi? Recep Tayyip Erdoğan Adıyaman'a geldiğinde rica ediyorum kendisinden, İşsizlik Derneğini ziyaret etsin. Hükümetsin sen, Başbakansın, 'işsizliği bitireceğim' diye iktidar oldun. Niye bitiremedin?'' diye konuştu.

 

Başka illere mevsimlik işçi olarak gidenlerin, çoğu zaman gazetelerde ölüm haberlerinin görüldüğünü söyleyen Kılıçdaroğlu, ''O hayatlarını kaybeden evlatların günahı, onları başka yerde çalışmak zorunda bırakan bu hükümetin ekonomi politikalarınadır'' diye konuştu.

 

''YEDİ SÜLALENİ ZENGİN EDEN HORTUMLAMA POLİTİKASI''

Çiftçilerin de hayatından memnun olmadığını belirten Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: ''Çiftçiye dünyanın en pahalı mazotunu, elektriğini, gübresini satarsın, sonra elde ürünün de karşılığını vermezsin. Buna hortumlama politikası denir. Çiftçinin alın terini hortumlama politikasıdır bu. Ama benim çiftçiye sözüm var. Bu ülkede derdi, sorunu olan her yurttaşın adresi bellidir. Halkın partisidir o adres. Haklın iktidarında mazotu 1,5 lira yapacağım. Yeri gelince konuşursun, 'Türkiye dünyanın 20. büyük ekonomisinden birisi' dersin, yedi sülaleni zengin edersin, bütün hortumcuları desteklersin, devletin kaynağını çarçur edersin, çiftçiye gelince 'parayı nereden bulacaksın?' diyor. Parayı bulacağız. Çiftçi üretiyor çünkü. Çiftçiyi desteklediğin zaman, Yunanistan'dan pamuk getirmezsin, tütün ekilir burada, Amerikan tütünü kullanmazsın.''

 

"AMERİKAN SİGARALARI SATILSIN DİYE..."

 Eline tütün alarak, ''Bu tütün, Adıyaman'ın onurudur. Adıyamanlının alın teri vardır bunda'' diye seslenen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: ''Sen kalkacaksın Amerikan sigaraları satılsın diye Türk tütününü yasaklayacaksın, bir de kalkacaksın Rahmetli Ecevit'e dil uzatacaksın. Afyon ekimini yasaklamışlardı, Ecevit ne yaptı? Direndi, 'benim köylüm bu ülkede afyon da ekecektir, alın terinin karşılığını alacaktır. Tütünü Adıyamanlı ekecek, biz bunu yapacağız. Karşılığını da alacak. Onlar yasak getirecek, biz özgürlük getireceğiz. Bizim özgürlük anlayışımız sadece düşünce özgürlüğü değil. Aynı zamanda emeğe, çiftçiye özgürlük getireceğiz. Kota denen uygulamalara son vereceğiz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler