Gülen'den şok suç duyurusu!

Fethullah Gülen'e ait olduğu iddia edilen yasa dışı dinleme kayıtlarıyla ilgili avukatı, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusu yaptı. Avukat Nurullah Albayrak’ın verdiği dilekçede, Twitter’da söz konusu yasadışı dinleme kayıtlarını yayınlayan Esat

Gülen'den şok suç duyurusu!

Fethullah Gülen'e ait olduğu iddia edilen yasa dışı dinleme kayıtlarıyla ilgili avukatı, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusu yaptı. Avukat Nurullah Albayrak’ın verdiği dilekçede, Twitter’da söz konusu yasadışı dinleme kayıtlarını yayınlayan Esatce rumuzlu Esat Burak Uzundere, WUattack isimli Twitter kullanıcısı ile yasa dışı elde edildiği belirtilen dinleme kayıtlarını yayınlayan Yeni Akit Gazetesi Sorumlu Müdürü Ali İhsan Karahasanoğlu şüpheli olarak yer aldı.

Suç duyurusunda şüphelilerin TCK’nın hakaret, haberleşmenin gizliliğini ihlal ve kişiler arasındaki konuşmaların dinlenmesi ve kayda alınması suçlarından cezalandırılması istendi.

HİÇBİR SUÇ UNSURU YOK

Fethullah Gülen’in avukatı Nurullah Albayrak, önceki gün internette yayınlanan telefon görüşmelerini yasa dışı olarak dinleyen, kayda alan, yayınlayan ve bunları hakaret amacıyla kullanan kişiler hakkında suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunda, 4 ayrı telefon görüşmesinin çarpıtılarak haberleştirildiği, anayasal ve yasal gizlilik koruması altındaki konuşmaların açıklandığı vurgulandı. Albayrak, “Söz konusu konuşmalar, hiçbir suç unsuru içermeyen, sevenlerinin müvekkilimden aldığı tavsiyeleri, selam, afiyet ve iyi niyet temennilerini içeren haber değeri taşımayan diyaloglardan ibarettir. TCK 132 ve 133. maddesindeki suçlar zincirleme olarak işlenmiştir” dedi. Esatce ve WUattack rumuzlu kişilerin ise Gülen’in haberleşme gizliliği hakkını had ve hukuk tanımaz şekilde ihlal ettikleri, ayrıca “Örgüt Lideri” denilerek hakaret ettikleri belirtildi. Kanuna göre yasa dışı dinlemeleri kaydeden ve yayınlayan sanıklar 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanacak.

SALDIRI VE HAKARET

Albayrak suç duyurusunda, yasadışı dinleme kayıtlarını yayınlayan Yeni Akit Gazetesi hakkında ise “Müvekkilimin 4 ayrı telefon görüşmesi çarpıtılarak haberleştirilmekte ve Anayasal ve yasal gizlilik koruması altındaki konuşmaları açıklanmaktadır. Şikayet edilen; bu haber ile zincirleme olarak haberleşmenin gizliliğini ihlal ve kişiler arasındaki konuşmaların ifşası suçunu, haberin veriliş tarzı ile müvekkilimin şeref ve itibarına haksız şekilde saldırı vaki olduğundan unsurları oluşan hakaret suçunu işlemiştir” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem