Gülen ile ilgili şok sözler!

Çok yardım toplayana "Gülen'in namaz kıldığı seccade hediye ediliyordu"

Gülen ile ilgili şok sözler!
Konya'da yürütülen soruşturma kapsamında ortaya çıkarılan FETÖ/PDY yapılanmasının  ardından bilgi sahiplerinin ifadelerinde, örgüte finans sağlanması için her yolun  denendiği belirlendi. Dini sohbet yapanların yanında muhasebecilerin hazır  bulunduğu, cemaatin diğer ülkelerdeki faaliyetleriyle göz boyanmaya çalışıldığı,  mütevelli heyetlerinin çeşitli ödüllerle birbirleriyle yarıştırıldığı, "umre  promosyonu" adı altında 7 bin dolarlık yere 2 bin 500 liraya götürülen kişilerden  "öğrencilere burs" adı altında para istendiği belirtildi. İşadamı M.K:  "Bölgelerde toplanan yardım miktarları slaytla gösterilirdi. Çok yardım  toplayanların takdir edici bir şekilde reklamı yapılırdı. En çok yardım toplayan  bir mütevelli üyesine Fetullah Gülen'in bizzat üzerinde namaz kıldığını  söyledikleri bir seccadeyi hediye olarak verdiler.

Konya Emniyet Müdürlüğünde bilgi sahibi olarak ifadesine başvurulan  M.G, sohbetlerde Allah rızası için cemaat öğrencileri adına burs ve kurban parası  istendiğini, dini sohbet yapan kişilerin yanındaki muhasebecilere ödemenin  yapıldığını belirtti.Toplantılarda, mütevelli heyeti olanlara çeşitli hediyeler verildiğini  ifade eden M.G, "Bana, 'Seni mütevelli yaptık' denilerek, içinde tespih, takke ve  cübbenin bulunduğu bir bohça sunuldu." dedi. Cemaate ait dershanelerin kapatılmasıyla ilgili M.G, "Bu durum Gündem  yapılmaya çalışıldı. Sürekli bu konuşmalar şiddetini artırıyordu. Ekrem  Dumanlı'nın Hükümet'e sanki ayar verecek tarzda konuşmalarının olduğu videoları  getirip bize dinletirlerdi." diye konuştu.

  ARTIK HİMMETLERİNİZİ GÖRELİM 

 Sürekli yurt dışı gezileri düzenleyen cemaatin katılımcılara  psikolojik baskı uyguladığını anlatan M.C ise çeşitli ülkelerdeki faaliyetlerle  göz boyanmaya çalışıldığını bildirdi. Bu konuda M.C, "Cemaate ilgimizin artması isteniyordu. Hem dini hem  milli duygularımızı etki altına almaya çalışıyorlardı. Yurt dışındaki bir program  sonrası bir kişi kapıya geçerek, 'Artık himmetlerinizi görelim' dedi. Düzenlenen  gecenin bir himmet gecesi olduğu izlenimi verdi." ifadelerini kullandı. "Umre promosyonu" adı altında Umre yapması sağlanan M.C, şunları  kaydetti: "İki kişinin 7 bin dolar harcayacağı yere 2 bin 500 liraya götürdüler.  İlgililere bu durumu sorduğumda 'Organizasyonun bazı büyük firmaların yüksek  cirosu olan iş adamlarına bedelsiz olarak hediye ettiği promosyonlar olduğunu, bu  promosyonları alan bazı firmaların yine karşılıksız olarak cemaate hibe ettiğini,  cemaatin de bu parayı çevirmek için para karşılığında kullandırdığını söyledi.'  Fiyat uygun olduğu için umre organizasyonuna eşimle gittim. Umre dönüşü 15 burs  istediler. Bu ziyaretin normal umre ziyareti olmadığını, tamamen cemaate menfaat  sağlama amaçlı olduğunu anladım."

 AÇIK ARTTIRMA İLE HİMMET TOPLANDI 

İşadamı M.K. de dini sohbetlerle ve il dışı gezilerle cemaatten  etkilendiğini anlattı. Cemaatin bazı önemli isimlerinin sohbetlere konuşmacı  olarak katıldığını aktaran M.K, ifadesinde şu bilgilere yer verdi:   "Bölgelerde toplanan yardım miktarları slaytla gösterilirdi. Çok  yardım toplayanların takdir edici bir şekilde reklamı yapılırdı. En çok yardım  toplayan bir mütevelli üyesine Fetullah Gülen'in bizzat üzerinde namaz kıldığını  söyledikleri bir seccadeyi hediye olarak verdiler. Geniş katılımlı himmet  toplantıları yapılıyordu. Bir Kandil gecesi yine toplanıldı. Toplantıya  katılanlardan cemaate yapacakları yardımlar ve bağışlarla ilgili taahhütler  alındı. Oradaki görevli bazı kişiler, katılımcıların taahhüt ettikleri miktarları  daha sonra tahsil edilmek üzere not aldılar. Bu şekilde kalabalık içerisinde  insanların vereceği yardımı alenen sormalarındaki amacın, kişiler arasında itibar  yarışı oluşturmak ve galeyana getirerek daha fazla para toplamak olduğunu  düşünüyorum hatta kendim 3 burs verirken orada 5 burs verme ihtiyacı hissettim."

ÇOK BURS BULAN BİR ÜST MÜTEVELLİ GRUBANA SEÇİLİYORDU 

Mütevelli heyetine dahil olduktan sonra burs, kurban, öşür zamanları  gelince yardım talep edildiğini belirten M.K, bulmuş olduğu burslardan dolayı  örnek gösterilen bir kişinin, yapmış olduğu ve temin ettiği burslardan ötürü bir  üst mütevelli grubuna seçildiğine dikkati çekti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem