Geçmişin izleri bayanlara sunuldu

Ordu'da faaliyet gösteren bir dernek, geçmişin izlerini taşıyan kıyafetleri defile ile sunarken, eski ürünleri de sergiledi.Ordu Gonca Eğitim Gönüllüleri Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği (GONCADER) tarafından bayanlara yönelik gerçekleştirilen program

Geçmişin izleri bayanlara sunuldu

Ordu'da faaliyet gösteren bir dernek, geçmişin izlerini taşıyan kıyafetleri defile ile sunarken, eski ürünleri de sergiledi.

Ordu Gonca Eğitim Gönüllüleri Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği (GONCADER) tarafından bayanlara yönelik gerçekleştirilen programda, geçmişte kullanılan kıyafetler ile ürünler sergilendi.

Bir otelde düzenlenen programda önce , "Osmanlı'da Harem" adlı kitabın yazarı araştırmacı yazar Aslı Sancar tarafından  "Osmanlı'da kadın" konulu konferans verildi.

Daha sbonra modacı ve tasarımcı Cemil Gül'ün hazırlayıp sunduğu "Nakışın Sanatla Dansı" adlı defile sunuldu. Osmanlı motiflerinin işlendiği defilede, farklı kombinasyondaki kıyafetler ilgiyle izlendi.

"Babannemin sandığından günümüze ulaşanlar" adlı sergide ise el işi ve el sanatları ürünleri sunuldu.

Dernek Başkanı Nalan Şen, gazetecilere yaptığı açıklamada, geçmişte kullanılan kıyafet ile diğer ürünlerin gelecek nesillere taşınması adına böyle bir organizasyon düzenlediklerini belirtti.

Gelecek nesillerin kendilerini güzel anmaları adına bu tür etkinliklerin önemli olduğunu vurgulayan Şen, şöyle konuştu:

"Maalesef ejdadı ile en kavgalı olan milletiz. Onların hep olumsuz yönlerini ifade ediyoruz. Halbuki dünyada toplumların büyük bir çoğunluğu ejdadı ne yaptıysa yapsın sahip çıkmış ve saygı ile anıyor. Biz de dernek olarak ejdadımız ile gelecek nesilleri buluşturma adına böyle bir etkinlik planladık. İstiyoruzki, gelecek nesillerin bizim ejdadımızı andığımız gibi bizi anmasın, bizi güzelliklerle ansınlar. Geçmişteki güzellikleri biz bugüne, bugünden de yarına taşıyalım istiyoruz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem