Balıkçı teknelerine doktor zorunluluğu!

Yılbaşından itibaren bir çok alanda olduğu gibi balıkçılara da teknelerinde doktor ve hemşire bulundurma zorunluluğu geliyor.Yılbaşından itibaren, deniz balıkçısı, berber, kuaför, kavun-karpuz yetiştirenler, kadın ve erkek hamamı dahil 520 bin işyerinde,

Balıkçı teknelerine doktor zorunluluğu!

Yılbaşından itibaren bir çok alanda olduğu gibi balıkçılara da teknelerinde doktor ve hemşire bulundurma zorunluluğu geliyor.

Yılbaşından itibaren, deniz balıkçısı, berber, kuaför, kavun-karpuz yetiştirenler, kadın ve erkek hamamı dahil 520 bin işyerinde, hekim, iş güvenliği uzmanı ve hemşire çalıştırma mecburiyeti başlayacak.

Giresunlu balıkçılar, yılbaşından sonra bir çok alanda olduğu gibi kendilerine de zorunlu hale gelecek doktor ve hemşire bulundurma ile ilgili İş Sağlığı ve Güvenliliği Kanunu’nu değerlendirdi. Büyük balıkçılar, kendileri için bunun bir ihtiyaç olduğunu belirtirken, küçük balıkçılar ise kanunun ekonomik boyutunu düşündüklerini ifade ettiler.

Giresun Su Ürünleri Kooperatifi Eski Başkanlarından Balıkçı Murat Gül, yaptığı açıklamada “Henüz kanunla ilgili yeterli bir bilgiye sahip değiliz. Ancak şu bir gerçek ki artık her balıkçı tayfası sigortalı çalışıyor. Zaten balıkçılar sıkı denetimlerden sonra denize açılabiliyor. İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında yılbaşından sonra uygulamaya girecek olan doktor ve sağlık personeli uygulaması çok iyi görünüyor. Ancak pratikte ne kadar uygulanabilir bunu göreceğiz. Fakat büyük tekneler için önemli bir ihtiyaç olduğunu söyleyebiliriz. Küçük balıkçılar içinde ekonomik boyutu nasıl olacaktır bir bilgiye henüz sahip değiliz” dedi.

20131214aw000346_01.jpg

Bazı balıkçılar ise aile hekimi gibi her teknenin de bir doktoru olmasının iyi olacağını belirterek, kendileri gibi denize açılacak doktor ve hemşirenin de denizci eğitimi alması gerektiğini vurguladılar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler