Geceyarısı korkutan patlama

Gaziantep'te gece yarısı duyulan patlama sesi kentte büyük korkuya neden oldu.

Geceyarısı korkutan patlama
Gaziantep'te gece saatlerinde meydana gelen patlama sesi büyük korkuya neden oldu. Büyük bir gürültüye neden olan patlama terör korkusu yaşatırken sesin kaynağı araştırılıyor. 

Olay dün gece saat 23:30’da meydana geldi. Patlama sesi şehir merkezinin birçok noktasından şiddetli bir şekilde hissedildi. Patlama sonrası polis, jandarma, itfaiye ve 112 ekiplerinin seferber olduğu il merkezinde patlama sesinin üzerinden saatler geçmesine rağmen henüz bir bulguya rastlanmadı.

İl merkezine yaklaşık 50 kilometre mesafede bulunan Karkamış, Nizip ve Oğuzeli ilçelerinden de duyulan patlama sesinin sebebinin ne olduğu hala araştırılıyor.

Öte yandan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “Gaziantep’teki patlama iddiasıyla ilgili doğrulanmış herhangi bir bilgi bulunmamakta. En doğru açıklama ilgili resmi makamlarca yapılacak’’ dedi.

 
VALİLİK: PATLAMA SESİNİN SEBEBİ JETLER OLABİLİR


Gaziantep Valiliği, kentte duyulan ve tedirginliğe neden olan patlama sesiyle ilgili açıklama yaptı. Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında görev yapan uçakların ses hızını aşmasından kaynaklanmış olabileceği değerlendirilen açıklamada şöyle denildi: "İl genelinde duyulan patlama sesinden dolayı jandarma, emniyet, AFAD, itfaiyeye yapılan ihbarlar değerlendirilmiş, saat 00.25 itibariyle hastanelerimize ve diğer kurumlarımıza bildirilen ya da görevlilerimizce tespit edilen herhangi bir yaralanma, vefat ve maddi hasar bulunmamaktadır. Bu sesin Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında görev yapan uçaklarımızın ses hızını aşmasından kaynaklanmış alibeleceği değerlendirilmiş olup, gelişmelerden ayrıca bilgi verilecektir." 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem