Arıcılara organik tarım sertifikası

Gümüşhane'de 13 arıcıya organik tarım sertifikası verildi

Arıcılara organik tarım sertifikası
Gümüşhane’de Organik Arıcılığın Geliştirilmesi Projesi kapsamında 13 işletmeye Organik Tarım Sertifikası verildi. 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen sertifika dağıtım törenine İl Müdürü Edip Birşen, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Mehmet Çikrıkci, Ziraat Odası Başkanı Adem Okur, Arıcılar Birliği Başkanı Niyazi Gül ve organik arıcılık yapan üreticiler katıldı.

Törende yaptığı konuşmada Gümüşhane’nin organik arıcılık faaliyetlerinin merkeze bağlı Yitirmez, Çaltılı, Yeşildere, Aktutan köyü havzaları ile Torul ilçesi Dedeli ve Gümüştuğ köylerinin bulunduğu havzalarda toplam 13 arıcıyla devam ettiğini belirten İl Müdürü Bişen, “Bu kapsamda organik arıcılık yapan üreticilerimize 840 adet organik kovan, bin 636 adet organik temel petek, bin 840 adet organik varrova ilacı verilmiş olup, balların laboratuvar analizleri yaptırılarak organik tarım sertifikası verilmiştir” dedi.

Gümüşhane’de organik arıcılığın bin 260 kovan ve 13 üreticiyle devam ettiğini hatırlatan Birşen, “Hedefimiz ilk etapta 50 organik arıcı, ikinci etapta ise 100 organik arıcıya ulaşmaktır. İlimizde kimyasal kullanımı son derece az olup, zengin bitki florası, temiz su kaynaklarımız ve kirlenmemiş topraklarımız organik tarım için son derece uygundur. İlimizde büyük tarım alanları olmadığından daha çok organik olan yüksek katma değerli ürünleri üretmemiz gerekiyor” diye konuştu.
Gümüşhane’nin Çoruh havzasının bitki florası ve doğal yapısı yönünden organik arıcılık için oldukça uygun bir havza olduğunu belirten Birşen, organik arıcılık girdilerinin kurum tarafından desteklenerek organik bal konusunda Gümüşhane’nin marka olmasına katkı sağlayacağını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler