Ertuğrul Genç: Kazanmak için yola çıktık

Haber61.net ekranlarında yayın hayatına başlayan, Gazeteci Ahmet Külekçi ile Vesile Tekmen’ in hazırlayıp sunduğu "Trabzon'a Dair"in bu akşamki konuşu CHP Maçka Belediye Başkanı Ertuğrul Genç oldu.Başkan Ertuğrıul Genç, Maçka'nın geldiği nokta, yeni proje

Ertuğrul Genç: Kazanmak için yola çıktık

Haber61.net ekranlarında yayın hayatına başlayan, Gazeteci Ahmet Külekçi ile Vesile Tekmen’ in hazırlayıp sunduğu "Trabzon'a Dair"in bu akşamki konuşu CHP Maçka Belediye Başkanı Ertuğrul Genç oldu.

Başkan Ertuğrıul Genç, Maçka'nın geldiği nokta, yeni projeler ve seçim çalışmaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Başkan Ertuğrul Genç'in açıklamaları; 

MAÇKA'NIN 100 YILLIK İÇME SUYU SORUNUNU ÇÖZDÜK

2004 yoılından buyana 2 dönemdir Belediye Başkanlığı görevini yürütüyoruz. Bize oy veren vermeyen bütün hemşehrilerimizin adına çalışmalarımızı yürütüyoruz. Kimseyi ötekileştirmeden çalışmalarımızı yürütüyoruz. Meclisimiz ile beraber toplanıp imar planını harekete geçirdik. Maçka'da konut açığı vardı. Bu açığı gidermek için çalışmalarımızı yaptık. TOKİ ile beraber ön protokol yaparak 180 konutluıuk bir proje hayata geçti. Bu proje yakında sahiplerine teslim olacak.

1970 yıllardan gelen alt yapı ile beraber Maçka ilerliyordu. Bunlara el attık. Maçka'da bir artıtma tesisi yapmayı düşünüyoruz. Maçka'nın 100 yıl daha içme suyuna ihtiyacı olmayacak. Alt yapı çalışması yapacağımız yerlerde firmalarla görüşüp enerji hatlarını yerin altına alıyoruz. Biz alt yapıyı yaparken yağmur sularını ayırdık. Enerji ve telefon hatlarını yerin altına alarak çalışmalarımızı yürütüyoruz. Vatandaşlarımıza biraz sıkıntı veriyoruz. Ama vatandaşlarımızın bizi mazur göreceğini biliyoruz.

MAÇKA'DA COĞRAFİ ŞARTLAR ÇOK ZOR

Maçka'da coğrafi şartlar çok zor. 30 metrelik bir aks üzeinde hem ulaşım hemde diğer çalışmaları yapmak zorundasınız. Maçka sel felaketinden dolayı çok hasar almıştı. Bu nedenle ilk önce Maçka deresinin ıslahını hayata geçirdik. Artık Maçka içerisinde dere taşkınlarından dolayı hasar oluşmayacak. Eski Maçka yolunun alt ve üst yapısını tamamladık. Şehir planlamasını yaparken turizm odaklı bir yapılanma planı ortaya koyduk. Gördük ki Maçka içerisinde yıllaca hizmet vermiş köprümüz çok zor durumdaydı. Köprümüzün Karayollarının tescilini yaptırdık. Köprümüzün restorasyonunu yaparak koruma altına aldırdık.

MAÇKA EN BÜYÜK YÜZ ÖLÇÜMÜNE SAHİP

Maçka'da şuanda 18 bin 500 seçmenimiz var. Maçka bugün Trabzon'un en büyük yüz ölçümüne sahip ilçesi. Dağınık bir coğrafyada hizmet yapacaksınız ki bu ortalama 2 bin 500 metre bir yol ağı. Bunların çalışmalarını yapmanız gerekiyor. Düşünün kar yağdı. Bu durumda Büyükşehir Belediyesi ana arterleri açacak  ki biz ara yollara girelim. Ama biz bunu beklemedik. Vatandaşların rahatı için elimizden geleni yaptık. Alt Yapı yapmadan yaptığınız her yatırım Büyükşehir ekonomisine darbedir. 

TRABZON KIL PAYI BÜYÜKŞEHİR OLDU

Ankara'dan kanunlar çıkarken her yer düz ova olarak çıkıyor. Diğer Bölgelerde her köyün meydanı vardır. Bizim köylerimizde bırakın ilçelerimizin bazılarının meydanları yok. İlçelere gelen paylarda nufus kriterinin coğrafi şartlara göre ayarlanması gerekiyor. Maçka bu durumda göç vermeye devam ediyor. Trabzon'da kıl payı Büyükşehir oldu. 

TÜRKİYE'NİN DEĞİŞİKLERLERİNDEN GELEN İNSANLAR VAR

Ömer Burhanoğlu Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi ülkenin sağlığına yapılmış bir yatırım. Bu merkezin olduğu bina karkas halinde idi ve çürümeye terkedilmişti. Ömer Bey okul yapma gayesi iel yola çıkmıştı. Binayı gösterince bina çok büyük dedi. Rektörümüze gösterdik. O da fizik tedavi hastalarını il dışına gönderiyoruz. Burayı bu anlamda değerlendirelim dedik. Sağlık Bakanı Recep Akdağ İstanbul Milletvekili Cevdet Erdöl'ünde çalışmaları ile ilçemize ve şehrimize kazandırdık. Bugün Türkiyenin çok değişik yerlerinden gelip şifa arayan vatandaşlarımız var. Hastanemizi ilçemize kazandırmamızda Sağlık müsteşarı olan ve şuanda Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve Volkan Canalioğlu'nunda çok katkıları oldu. Sağlık Bakanı Recep Akdağ, zamanının sağlık müsteşarı orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve ben 3'lü protokolü birlikte imzaladık. 

TELEFONUMU HİÇ KAPATMADIM

2004 yılından itibaren seçildiğim andan itibaren telefonum sürekli açıktır. İnsanlar evinden çıktıktan sonra insanlar her durumdan belediyeyi sorumlu tutarlar. Orayı devlet kurumu olarak görüyorlar. Oy verselerde vermeselerde hizmet beklerler. Size göre önemsiz ancak ona göre çok önemli bir sorun olabilir. Empati yaparak vatandaşların sorunlarını çözmeye çalışıyoruz. Bize gelen payla beraber biz mucizeler yaratıyoruz. Biz kendimize kaynak yaratıyoruz. Maçka Belediyesinin şu anda 80 personeli var. 

HAKEDEN KAZANSIN

Bizim için diğer adayların kim olacağı hiç farketmiyor. Her day benim için önemlidir. yaptığımız işilerde rakibe göre değil kendimize göre planlamamızı yaptık. Nihayetinde bir yarıştır bu. Hak eden kazansın diyorum. Çalışan için zor iş yoktur. Çalıştığımız sürece kazanacağımızı biliyorum. Ak Parti'deki gelmiş geçmiş arkadaşlarımız çok hizmetler vermişler ama yeterli hizmetler verememişler bana göre. 

SÜMELA YILBAŞINDA NEDEN AÇIK OLMASIN?

Maçka yatak kapasitesi olarak diğer ilçelerden çok daha önde. Amacımız yabancıları daha fazla buraya getirmek. Kayak, Yamaç paraşütü, Rafting yapacak turizm destinasyonlarını buraya çekmek. biz buraya burada macera arayan nitelikli turistleri buraya çekmemiz lazım. Bana göre arap turistler bu. Amacımız bu yerlerde doğa içinde doğaya uygun yapı şekillerini belirleyip 5 yıldızlı otellerden sıkılmış insanlar için yeni oteller yapmak. Maçka'da bir kayak merkezi yapılıyor. Burada 6 aylık bir sürede turistler gelebilecek. Noel, Pascalya'da neden açmıyoruz. Sümela'da neden yılbaşında ayinler kutlamalar yapılmasın. İlçeye bir teleferik koyarak onlara bu imkanı sağlayabilirsin.  

KAZANMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK

Biz belediyecilik işinin alfabesiden geldik. Yaptığımız işleri tek başımıza değil bütün çalışanlarımızla, meclis üyelerimizle, Fen işlerimizle yaptık. Bu konuda hepsine teşekkür ediyorum. Maçka'nın geleceğini oluşturacak olan gençlerimizi siyaset arenasında görmek istiyoruz. Maçka'da okuyan üreten gençlik istiyoruz. Malesef eğitim sistemimiz buna uygun omadığı için böyle şeyle yaşanıyor. Biz kazanmak için yola çıktık hedefimiz zirveye bayrağı dikmek. Bütün maçka halkına eşit mesafede olacamığı vurgulamak istiyorum. Halkımızla beraber insanların barış içinde yaşadığı bir ilçe haline getirmek istiyoruz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem