Erdoğan'dan Kaddafi'ye: "Çek git!"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Libya Operasyonu ile ilgili açıklama yapıyor. Dünyada ses getirecek açıklamada Başbakan şu ana kadar şunları söyledi:"Biz Libya'da popülasyondan uzak olduk. Biz petrol kuyularını değil üzerindeki canları görenlerden olduk. Li

Erdoğan'dan Kaddafi'ye: "Çek git!"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Libya Operasyonu ile ilgili açıklama yapıyor. Dünyada ses getirecek açıklamada Başbakan şu ana kadar şunları söyledi:

"Biz Libya'da popülasyondan uzak olduk. Biz petrol kuyularını değil üzerindeki canları görenlerden olduk. Libya'nın iştah kabartan durumu bu sürece tepkisiz kalamayız. Bizim Libya tavrımız şova çıkara ya da ranta dayalı değil. Türkiye'nin politikaları yanlış aksettirildi. Son derece tutarlı bir politika izledik..

Bu durumu selametle aşmasını aşarak barışa kavuşmasını istiyoruz. Sivil halkın güvenliğinin tehlikeye girmesi nedeniyle üzüntü duyuyoruz... Türkiye destek şartlarının yerine gelmesi üzerine bu harekatın silah ambargosunun denetlenmesi ve insani yardımın Libya'ya ulaştırmasına katıldı. Sorunun sadece askeri yöntemlerle çözülemeyeceğini ve siyasi sürecin başlatılmasının elzem olduğunu düşünerek bir hareket başlattık.

 

Planımızın ana unsurları şunlardı...Birincisi öncelikli ateşkesti... İkincisi sivil halkın sığınabileceği güvenli bölge ve son olarak da diplomatik temaslar oldu... uluslararası toplumun yol haritasına desteğini de sağladık.

 

Bu konuda öncü olduk. Kaddafi'ye düşüncelerimizi ve bırakmasını ilettik. Barış ve huzurun bu şekilde geleceğini söyledik... Anayasal demokrasi için Kaddafi'nin çekilmesi gerektiğini belirttik. Tüm bu girişimler Trablus yönetimince dikkate alınmadı. Kaddafi tavsiyelerimize uymak kan dökmekten kaçınmak yerine kan dökmeyi tercih etti. Libya'da artık söz tükendi. Kaddafi artık tarihi adımı atmak zorundadır. Mevcut şartlar altında en uygun çıkış yolu emaneti sahibine iade etmektir... Libya ailenin mülkü değildir... Libya'da dökülen kan Libyalıların kanıdır. Kan üzerine kardeş kanı üzerine istikbal barış ve adalet tesis edilemez... Libya liderinin kendisi ve ülkesinin geleceği için Libya'dan uzaklaşıp yönetimden çekilmesini istiyoruz... Evlat ve torun acısı büyük acıdır... Baba ve dedi olarak Kaddafi'nin bu acıyı yaşadığını biliyor ve Libya halkının da yaşadığını görmesini istiyoruz...

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem