Başbakan'ın Çölaşan davasına ret

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, bir panelde ve katıldığı bir televizyon programında 12 Eylül referandumuyla ilgili sarf ettiği sözler nedeniyle Çölaşan aleyhinde açtığı 20 bin liralık manevi tazminat davası, Ankara 16. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından

Başbakan'ın Çölaşan davasına ret

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, bir panelde ve katıldığı bir televizyon programında 12 Eylül referandumuyla ilgili sarf ettiği sözler nedeniyle Çölaşan aleyhinde açtığı 20 bin liralık manevi tazminat davası, Ankara 16. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından reddedildi.

 

Ankara 16. Asliye Hukuk Mahkemesi’ndeki bugünkü karar duruşmasına, Erdoğan’ın avukatı Burhanettin Sevencan ile Çölaşan’ın avukatı Mutluhan Karagözoğlu katıldı. Başbakan’ın Avukatı Sevencan, davanın kabulüne karar verilmesini istedi, avukat Karagözoğlu ise davanın reddini talep etti. Hakim Yaşar Eren, davanın reddine karar verdi. Dava dilekçesinde, Tansel Çölaşan’dan yasal faiziyle birlikte 20 bin lira manevi tazminat talep ediliyordu.

 

-REFERANDUM DEĞERLENDİRMESİ-

 

Dava dilekçesinde, Tansel Çölaşan’ın 18 Eylül 2010’da ADD Hatay Şubesi’nce düzenlenen “Türkiye Nereye Gidiyor” konulu panelde, “Çözüm bizlerdedir. Yani sizlerdedir. Yani oylarımızdadır. O oylar bilinçliyse de hala bilinçli olmayan yani yüzde 42’nin dışında olan oylar bana göre, gaflet, dalalet ve hıyanet içindedir. Hıyaneti hepimiz biliyoruz” sözlerini sarf ettiği belirtiliyor. Dilekçede, ayrıca Çölaşan’ın 20 Eylül 2010’da katıldığı bir televizyon programında da “Şimdi Türkiye’nin istatistiklerinde Tarhan Erdem’in ifadesine göre dün akşam konuşulduğu için söyleyeyim. Yüzde 58 ‘evet’ oylarına karşılık yüzde 42 ‘hayır’ oyları niçin verilmiş diye, araştırmaların sonuçlarının analizini koydu, nedir, şu görülüyor, orada iyi eğitimliler, eğitim alabilmişler, yüksek eğitimliler, yükseldikçe eğitim ’hayır’ artıyor. Yani eğitimle alakalı kıstasa bakıldığında eğitimli kesim ’hayır’ diyor, eğitimsiz kesim ’evet’ diyor" dediğine dikkat çekiliyor.

 

Çölaşan’ın, dava konusu ifadeleriyle Anayasa değişikliği halk oylamasında yüzde 42’lik dilimin dışında kalan şeklinde tarif ettiği, Erdoğan’ın da içinde bulunduğu ‘evet’ oyu kullanan yurttaşları gaflet, dalalet ve hıyanet içinde olmakla ve ayrıca cahillikle itham ettiği ileri sürülen dilekçede, “Dava konusu ifadelerle başta Erdoğan olmak üzere genel başkanı olduğu AKP’nin yöneticilerinin ve teşkilatlarının hedef alındığı" iddia ediliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem