En fedakar anne!

Ordu’da yaşayan 8 çocuk annesi Fatma Yılmaz, hayatını engelli 4 çocuğuna bakarak geçiriyor.Ordu’da 40 yıl önce teyzesinin oğlu Şener Yılmaz ile akraba evliliği yapan Fatma Yılmaz, hayatını 4 engelli çocuğuna adadı. Fatma Yılmaz, evlendikten sonra 7 yıl bo

En fedakar anne!

Ordu’da yaşayan 8 çocuk annesi Fatma Yılmaz, hayatını engelli 4 çocuğuna bakarak geçiriyor.
Ordu’da 40 yıl önce teyzesinin oğlu Şener Yılmaz ile akraba evliliği yapan Fatma Yılmaz, hayatını 4 engelli çocuğuna adadı. Fatma Yılmaz, evlendikten sonra 7 yıl boyunca çocuk hasreti çekerken, art arda 3 çocuğu da engelli olarak dünyaya geldi. Fatma Yılmaz ve Şener Yılmaz’ın 20 yaşındaki kızları Dilek ise, 9 yıl önce elektrik çarpması sonucu engelli oldu.
Fedakar anne, hayatını çocuklarına adarken, “Allah'ıma söz verdim.Ölene kadar onlara bakacağım” dedi.
"Çocuklarım engelli olsa da canları sağ olsun” diyen 58 yaşındaki anne Yılmaz, “Şengül 33, Nurgül 31, Zehra 26, Dilek ise 20 yaşında. Çok zahmetliler, yedirmesinde içirmesin de. Bazen gece uykularında da rahatsız oluyorlar. Gezmeye gidemiyorum. Hastam olsa, cenazem olsa gidemiyorum. Yabancı gibi annemin cenazesine gittim. Onları bekliyorum. Onları da gezmeye götüremiyorum. Kapalı evde kalıyorlar” diye konuştu.
9 yıl önce gecekondu evlerinde yaşarken Dilek’in elektrik çarpması sonucu engelli olduğunu belirten anne Yılmaz, “Odadan tuvalete seyyar kablo bağlamışlar. Seyyarın üzerinde de açma kapatma tuşu vardı. Onu kapatırken elinden elektrik tuttu. 9 yıl önce engelli oldu. Çok uğraştık. Halende uğraşıyoruz” ifadelerini kullandı.


Anne Fatma Yılmaz, diğer üç çoğunun akraba evliliğinden dolayı engelli olduğunu ve kimsenin akraba evliliği yapmaması gerektiğini vurgulayarak, “Akraba evliliğinden dolayı böyle oldular. Çok zor durumlardayım. Böyle akrabayla evlenip çile çekmesinler. Devletin yardım etmesiyle daha iyi bakmaya gayret ediyorum. Gece-gündüz devamlı uğraşıyorum. Çocuklarım hastada olsalar, onlara bir şey olsa ben üzülüyorum. Allah’ıma söz verdim. Ölene kadar bakacağım. Kimseye de muhtaç etmeyeceğim. Allah'ım ömürlerini uzun etsin. Devletimizin yardımıyla onlara bakacağım. Her şey çocuklarım için. Ağladıklarında ağlıyorum, iyi olduklarında iyi oluyorum. Yanlarından ayrıldığımda gözüm onlarda kalıyor. Canım onlarda kalıyor” şeklinde konuştu.

İPEKDAL’DAN FEDAKAR ANNEYE ZİYARET
Fedakar anneyi ve çocuklarını kadınlar günü nedeniyle ziyaret eden Aile ve Sosyal Politikalar Ordu İl Müdürü Adnan İpekdal, anne Yılmaz’ı ortaya koyduğu fedakarlıktan dolayı tebrik ederken, yaptığı konuşmada, “Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü. Biz, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Ordu İl Müdürlüğü olarak sizleri ziyarete geldik. Bakanımız Sayın Fatma Şahin’in de selamlarını sizlere getirdik. Bakanlığımız aynı zamanda kadın hizmetleri ile ilgilide bir bakanlıktır.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle biz Ordulu kadınları temsilen sizin kadınlar gününüzü tebrik etmeye geldik. Çünkü önemli kutsal bir iş yapıyorsunuz. 4 tane engelli kızımıza bakmak çok önemli bir fedakarlık. Sizi tebrik ediyoruz. Çocuklarımızın güzel bir şekilde bakıldıklarını görmekte bizi mutlu etti. Devletimizin sağladığı evde bakım ücretinin maksadına uygun bir şekilde kullanıldığını görmek bu hizmetlerin daha sonra daha da artırılarak, devamında büyük bir katkı sağlayacaktır diye düşünüyorum. Kızlarınıza geçmiş olsun dileklerimizi iletirken, onlara böyle baktığınız için teşekkür ediyoruz” İfadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem