"Eğer Ak Parti samimiyse..."

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, AKP'nin İmralı'ya sağlık heyeti yönündeki taleplere hala yanıt vermediğine dikkat çekerek "Bu sürecin başlatıcısı Kürt Halk Önderidir. Bu önderliğin sağlığına duyarsız yaklaşım AKP'nin sürece tutumu konusunda kuşkular uya

"Eğer Ak Parti samimiyse..."
KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, AKP'nin İmralı'ya sağlık heyeti yönündeki taleplere hala yanıt vermediğine dikkat çekerek "Bu sürecin başlatıcısı Kürt Halk Önderidir. Bu önderliğin sağlığına duyarsız yaklaşım AKP'nin sürece tutumu konusunda kuşkular uyandırmaktadır. Kürt sorunu konusunda çözüm isteyen bir siyasi güç böyle davranabilir mi?" dye sordu. KCK, Kürt halkını ve demokrasi güçlerini İmralı'ya sağlık heyetinin gitmesi için demokratik eylemlerini artırmaya çağırdı. 
 
KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, İmralı'ya bağımsız bir doktor heyetinin gitmesiyle ilgili yazılı açıklamada bulundu.
 
Tabibler Birliği, Kürdistan'daki Tabib Odaları, DTK başta olmak üzere birçok sağlık örgütü ve sivil toplum kuruluşunun İmralı'ya tarafsız bir sağlık heyetinin gitmesi için başvuruda bulunduğunu hatırlatan KCK, Hükümet'in hala bu taleplere bir yanıt vermediğine dikkat çekti.
 
"AKP Hükümeti'nin İmralı'ya bağımsız bir doktor heyeti göndermemesi sürece ciddiyetsiz bir yaklaşımdır" diyen KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı Türkiye Başbakanı Erdoğan'ın "bazıları bu sürece karşı" sözüne atıfta bulundu; "ama kendisi bu süreci sabote edecek tutumlar gösteriyor. Bu tutum içinde olan AKP, süreç karşıtlarına bir şey söyleyemez. Söylese de inandırıcı olmaz" dedi.
 
KCK, AKP'yi gecikmeksizin İmralı'ya bir sağlık heyetini göndermeye, kamuoyu ve Kürt halkını da İmralı'ya bağımsız bir heyetin gitmesi için demokratik eylemliklerini artırmaya çağırdı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem