Trabzon'da konut satışlarında arttı

Trabzon’da 2012 yılında 6 bin 419 gayrimenkul satışı gerçekleşirken, bu yılın ilk 7 aylık dönemde gerçekleştirilen taşınmaz satışı 3 bin 575 olarak gerçekleşti.  Her yıl konut alım satımı sayısında artış gözlenirken bu yılın 7 aylık sürede yaklaşık 3 bin

Trabzon'da konut satışlarında arttı
Trabzon’da 2012 yılında 6 bin 419 gayrimenkul satışı gerçekleşirken, bu yılın ilk 7 aylık dönemde gerçekleştirilen taşınmaz satışı 3 bin 575 olarak gerçekleşti. 
 
Her yıl konut alım satımı sayısında artış gözlenirken bu yılın 7 aylık sürede yaklaşık 3 bin konutun alım satımı yapıldı. Satışların en önemli sebeblerinin başında ise banka kredi oranlarının düşük olması gösterildi. En fazla konut alanları Çukurçayır, Boztepe, Beşirli, Aydınlıkevler, Yıldızlı ve Soğuksu gibi yerlerde yoğunlaşırken, Trabzon’da yıl sonuna konut alım satımlarında daha önceki yıllara oranla çok üzerinde gerçekleşmesi bekleniyor.
 
Trabzon’da yaklaşık 1 yıl önce konut alımı yapan Arap turist sayısında da artış yaşandığı gözlendi. Arap turistlerin Trabzon’da şu ana kadar yaklaşık 400 konut aldığı, özellikle Boztepe, Bostancı, Kaşüstü gibi yerleri tercih ediyorlar. Uzungöl’den de konut almak isteyen Arap turistlerin bu talepleri bölgenin SİT alanı olması nedeniyle gerçekşemiyor.
 
Öte yandan konut alan Arap turistlerin başında Suudi Arabistan, Katar ve Kuveyt gibi Körfez ülkelerinden gelenler olduğu öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel