Dolmabahçe saldırganının cezası belli oldu

Dolmabahçe Sarayı önünde polis kulübesine yönelik saldırı girişiminde bulunan sanık Fırat Özçelik, ağırlaştırılmış müebbet ve 33 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Dolmabahçe Sarayı'nın önündeki polis kulübesine el bombası ve silahla saldırı girişiminde

Dolmabahçe saldırganının cezası belli oldu

Dolmabahçe Sarayı önünde polis kulübesine yönelik saldırı girişiminde bulunan sanık Fırat Özçelik, ağırlaştırılmış müebbet ve 33 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Dolmabahçe Sarayı'nın önündeki polis kulübesine el bombası ve silahla saldırı girişiminde bulunan sanık Fırat Özçelik'in "patlayıcı madde bulundurmak, terör örgütü üyeliği, ruhsatsız silah bulundurmak, kasten adam öldürmeye teşebbüs" suçlarından yargılandığı dava karara bağlandı. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına tutuklu sanık Fırat Özçelik cezaevinden getirilirken, sanığın avukatlarıyla yakınları da duruşma salonunda hazır bulundu. Sanık Özçelik'in avukatı Özgür Yılmaz, müvekkilinin gözaltına alındığı sırada üzerinde bulunan 3 bin liraya yakın paranın iadesini talep etti. Avukat Yılmaz, müvekkilinin üzerinde yakalanan ve adli emanette bulunan silahın da geri verilmesini istedi.

"BENCE BENİM YARGILANMAMAM GEREKİYOR"

Mahkeme heyeti, sanık Özçelik'e davanın sona ereceğini belirterek, son sözünü sordu. Sanık Özçelik, daha önce yaptığı savunmaları tekrar ettiğini söyleyerek, "Bence benim yargılanmam gerekmiyor" dedi. Mahkeme heyeti, daha sonra kararını açıklamak üzere duruşmaya ara verdi.

Mahkeme heyeti, sanık Özçelik'i "DHKP-C silahlı terör örgütü adına anayasal düzeni cebir ve şiddet yoluyla değiştirmeye teşebbüs, tehlikeli madde bulundurmak, silah bulundurmak ve nitelikli kasten öldürmeye teşebbüs" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 33 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı. Sanığı aynı suçlardan 63 bin 320 TL adli para cezasına da çarptıran mahkeme, sanığa ait adli emanette bulunan ve suçun işlenmesinde kullanılmayan 3 bin 60 TL'nin sanığa iadesine karar verdi. Özçelik'in tutukluluk halinin devamına hükmeden mahkeme, sanığın pişmanlık duymaması ve suçun işlendiği sabit olduğundan cezalarda indirime ve ertelemeye gitmedi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Büro Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, sanık Özçelik'in "DHKP-C terör örgütü adına anayasal düzeni cebir ve şiddet yolu ile değiştirmeye teşebbüs", "tasarlayarak kamu görevlisine yönelik kasten öldürmeye teşebbüs", "tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurmak" ve "ruhsatsız vahim nitelikte ateşli silahları taşımak" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 34 yıldan 60 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyordu.

Beşiktaş'ta Dolmabahçe Sarayı önündeki nöbet kulübesine 1 Ocak 2015'de uzun namlulu silah ve el bombası ile saldırı düzenlenmiş, eylemi gerçekleştiren Fırat Özçelik yakalanmıştı. Özçelik, hakkında başlatılan soruşturmada "silahlı saldırıda bulunmak", "örgüt üyeliği" ve "patlayıcı madde bulundurmak" suçlarından tutuklanmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem