Dolmabahçe dokunulmazlığı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın yargılanması gerektiğini belirterek, "Ama onu yargılarlarsa Dolmabahçe'de Başbakan'la ne konuştuğunu öğreniriz" dedi.CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın

Dolmabahçe dokunulmazlığı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın yargılanması gerektiğini belirterek, "Ama onu yargılarlarsa Dolmabahçe'de Başbakan'la ne konuştuğunu öğreniriz" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın, önceki gün Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’yla gazete ve televizyonların Ankara temsilcilerine verdiği akşam yemeğinde bir araya getirdi. Ayaydın’ın yemeğinde Kılıçdaroğlu, gazetecilerle gündemdeki konular üzerine sohbet etti, soruları yanıtladı.

Hakim, savcıya başvurmuş mu?

Sohbet, Kılıçdaroğlu hakkında Silivri savcısının hazırladığı fezlekeden açıldı. “Sürpriz oldu mu?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Hayır sürpriz olmadı. Bekliyordum. Geç bile kalmışlar! Ancak şunu merak ediyorum; acaba hâkim, savcıya başvurmuş mu ‘Kılıçdaroğlu bana hakaret etti’ diye? Bana göre tam bir komedi. Milletvekili soru önergeleri iddianameye konuluyorsa, benim açıklamam için haydi haydi fezleke hazırlanır.”

Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, “gereken yapıldı” sözlerine şu karşılığı verdi:

“Benimle ilgili sözleri gösteriyor ki Başbakan’ın fezleke düzenleneceğinden önceden haberi vardı.”

Büyükanıt’ın dokunulmazlığı

Kılıçdaroğlu, eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt’ın da yargılanması gerektiğini tekrarlayarak şu değerlendirmeyi yaptı:

“Büyükanıt’ın da yargılanması gerekir. Bunu daha önce de hep söyledim. Fakat Dolmabahçe var. Dolmabahçe, Büyükanıt’ın dokunulmazlığıdır. Eğer Büyükanıt yargılanırsa o zaman Dolmabahçe’yi de öğreniriz. Büyükanıt, 27 Nisan için ‘muhtıra değil, TSK’nın hassasiyetini yansıttım’ gibi açıklamalar yaptı. Suç değilse o zaman zaten mesele yok. Hukukun üstünlüğü çerçevesinde yargılanması lazım.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem