D.Karadeniz'de kanser riski artıyor!

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kenan Erzurumlu, "Genel cerrahi polikliniğimize guatr rahatsızlığı nedeniyle başvuran her üç hastadan biri kanser riski taşıyor. Bölge olarak Çernobil nükleer fel

D.Karadeniz'de kanser riski artıyor!
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kenan Erzurumlu, "Genel cerrahi polikliniğimize guatr rahatsızlığı nedeniyle başvuran her üç hastadan biri kanser riski taşıyor. Bölge olarak Çernobil nükleer felaketinin etkilerini hala yaşıyoruz" dedi.
 
Erzurumlu, yaptığı açıklamada, guatr ameliyatı olan hastalarda tiroid kanseri görülme sıklığında son dönemlerde artış gözlendiğini belirtti.
 
Genel cerrahi polikliniğine guatr rahatsızlığı nedeniyle başvuran ve tedavi ettiği hastaların 1993 yılından beri kaydını tuttuğunu belirten Erzurumlu, şunları kaydetti:
 
"Guatr ameliyatı olan hastalarda tiroid kanseri görülme sıklığında son dönemlerde artış gözlenmekte. Genel cerrahi polikliniğimize guatr rahatsızlığı nedeniyle başvuran her üç hastadan biri kanser riski taşıyor. Mide ve bağırsak rahatsızlıklarında da kanser görülme sıklığında artış var. Son 6 ay içinde ameliyat ettiğim 24 guatr hastasının yüzde 70,83'ünde tiroid kanseri belirlendi. Erkeklerde bu oran yüzde 34,92 olurken kadınlarda yüzde 18,33 olarak saptandı. Tiroid kanseri daha çok 49-52 yaş arasında görülüyor."
 
Prof. Dr. Erzurumlu, "Bölge olarak Çernobil nükleer felaketinin etkilerini hala yaşıyoruz. 28 yıl önce yaşanan felaketle radyasyon bulutları tüm Karadeniz sahilinde yayıldı, bunun etkileri hala yaşanıyor" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem