Devrimciler 12 Eylül'ü yargılıyor

 Samsun'da Devrimci 78'liler Derneği üyeleri, 12 Eylül darbesiyle ilgili Samsun Adliyesi'ne giderek darbe davasına müdahil olmak için başvurdular bulundular. 12 Eylül Darbesi ile ilgili dava Ankara'da görülürken, Samsun'da Devrimci 78'liler Derneği üyesi

Devrimciler 12 Eylül'ü yargılıyor

 

Samsun'da Devrimci 78'liler Derneği üyeleri, 12 Eylül darbesiyle ilgili Samsun Adliyesi'ne giderek darbe davasına müdahil olmak için başvurdular bulundular. 

12 Eylül Darbesi ile ilgili dava Ankara'da görülürken, Samsun'da Devrimci 78'liler Derneği üyesi yaklaşık 20 kişi, 12 Eylül darbesinde işkence görüp, işten atılıp sürgün hayatı yaşadıkları gerekçesiyle davaya müdahil olmak için Samsun Adliyesi'ne başvuruda bulundular. Dernek üyeleri Samsun Adliyesi önünde pankart açıp slogan attılar ve basın açıklaması yaptılar. Devrimci 78'liler Derneği adına basın açıklamasında bulunan Cengiz Alaşan, "Devrimci 78'liler hem sokakta, hem de mahkemede müdahildir. Hükümet

darbecilere verilen unvanı basit bir adımı atmamıştır. Unutulmamalıdır ki, demokratikleşme ertelenemez bir ihtiyaçtır. Parlamentoyu göreve çağırıyoruz" dedi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem