Devletten karşılıksız kredi

Tarihi yapılanmayı korumayı hedefleyen bakanlık bu doğrultuda yapılacak projelere katkı sunacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yöresel mimariye uygun projelere karşılıksız kredi vermeyi planlıyor.Tarihi yapılanmayı korumayı hedefleyen bakanlık bu doğrultu

Devletten karşılıksız kredi

Tarihi yapılanmayı korumayı hedefleyen bakanlık bu doğrultuda yapılacak projelere katkı sunacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yöresel mimariye uygun projelere karşılıksız kredi vermeyi planlıyor.


Tarihi yapılanmayı korumayı hedefleyen bakanlık bu doğrultuda yapılacak projelere katkı sunacak. Oturduğu bölgenin mimarisini yaşadıkları binalara aktarmak isteyenlere Çevre ve Şehircilik Bakanlığı destek sunacak. Bakanlık, yöresel mimariye uygun projelere karşılıksız kredi verecek. Konuyla ilgili açıklamayı Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar yaptı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar, "Türkiye'de yöresel mimarinin kriterlerini çıkarıyoruz. Diyoruz ki Güneydoğu Anadolu'da, Mardin'de taş ev yaparsan senin projen hazır senin ruhsatın hazır sana teşvik vereceğiz" şeklinde konuştu.

Bakan Bayraktar, inşaatçılara seslenerek, "Her tip için 20 tane proje yaptık, valilere kaymakamlara bunları dağıtacağız eğer bunu uygularsan hem sana prim vereceğiz daire başına, atıyorum, 5 milyon 10 milyon prim vereceğiz. Hibe kredisi vereceğiz, ödemeli değil. Yeter ki bu yöresel mimariyi yap az katlı yap" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, şimdiye kadar Türkiye'de afet riski taşıyan 300 bin bina tespit ettiklerini ifade etti. Bakan Erdoğan Bayraktar, "2013 sonuna kadar 200 bin konut, 2014 sonuna kadarsa 400 bin konutu dönüştürmeyi hedefliyoruz" dedi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem