Çözüm sürecinin 'akil adamları' belli oldu

Teröre çözüm sürecinde rol alacak 'Akil Adamlar Komisyonu'nda yer alması beklenen isimler belli oldu: Hasan Cemal, Oral Çalışlar, Yaşar Kemal, Kadir İnanır, Tarhan Erdem, Ali Bayramoğlu, Mithat Sancar, Fazıl Hüsnü Erdem, Jülide Kural, Rıfat Hisarcıklıoğlu

Çözüm sürecinin 'akil adamları' belli oldu

Teröre çözüm sürecinde rol alacak 'Akil Adamlar Komisyonu'nda yer alması beklenen isimler belli oldu: Hasan Cemal, Oral Çalışlar, Yaşar Kemal, Kadir İnanır, Tarhan Erdem, Ali Bayramoğlu, Mithat Sancar, Fazıl Hüsnü Erdem, Jülide Kural, Rıfat Hisarcıklıoğlu, Vahap Coşkun...

Hükümetin teröre çözüm arayışında gündeminde olan 'Akil Adamlar Komisyonu'nda kimlerin yer alacağı büyük oranda belirlendi.
 
KARAYILAN AÇIKLADI: PKK ATEŞKES İLAN ETTİ
 
Edinilen bilgiye göre, Hasan Cemal, Oral Çalışlar, Yaşar Kemal, Kadir İnanır, Tarhan Erdem, Ali Bayramoğlu, Rıfat Hisarcıklıoğlu, Jülide Kural, Fazıl Hüsnü Erdem, Vahap Coşkun, Mithat Sancar gibi isimler, komisyonda yer alacak isimlerden bazıları.
 
Akil Adamlar Komisyonu, 25 ile 30 kişiden oluşacak ve yedişerli gruplar halinde alt komisyonlar kurarak belli bölgeler ile konularda çalışacak.
 
Bu komisyonlar kendi iç mekanizmalarını oluşturacak. Başkan, sözcü gibi görev dağılımını da kendi bünyelerinde kuracaklar. Ayrıca, akil adamlar oluşumunun bir sivil toplum örgütü şemsiyesi altında çalışması da gündemde.
 
PEKİ KOMİSYON NASIL BİR İŞLEV ÜSTLENECEK?
 
Akil Adamlar Komisyonu'nun temel işlevi çözüm sürecinin sağlıklı işleyişini temin etmek olacak. Çıkabilecek sorunlar, bu komisyon aracılığıyla giderilecek. Komisyon, sürece toplumsal desteği artırıcı çalışmalar yürütecek.
 
Akil adamlar, PKK'nın sınırdışına çekilme sürecini sekteye uğratacak sorunlar yaşanmaması için gözlemci statüsü olacak. Çekilmeyi sekteye uğratacak sorunlar yaşanmaması için çalışacak.
 
BEŞİR ATALAY'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA
 
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay da, terör örgütünün yurt dışına çekilme sürecini 'akil adamlar mekanizması'nın yürüteceğini söyledi. 
 
Açılım sürecini çok dikkatli bir şekilde yürüttüklerini ve ciddi bir risk aldıklarını belirten Atalay, "Gelinen noktada şunu görmek istiyoruz: Terör bitmiştir. Yurt dışına çekilme sürecinin başlangıç takvimi için akil adamlar mekanizması oluşturulacak. Bunlar Türkiye'de değişik kesimlerde kendisine güven duyulan kişilerin ve kurumların temsilcilerinden olacak." dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem