Giresun'da taşeron işçiler miting düzenledi

Giresun'da, çalışan taşeron işçiler sorunlarını ve taleplerini duyurmak için bugün Osman Ağa Meydanı'nda "Taşerona Hayır, Kamu ile Sözleşmeye Evet" mitingi düzenledi.Mitinge Doğu Karadeniz Bölgesi'ndeki illerden gelen taşeron işçiler de katıldı. Taşeron i

Giresun'da taşeron işçiler miting düzenledi

Giresun'da, çalışan taşeron işçiler sorunlarını ve taleplerini duyurmak için bugün Osman Ağa Meydanı'nda "Taşerona Hayır, Kamu ile Sözleşmeye Evet" mitingi düzenledi.

Mitinge Doğu Karadeniz Bölgesi'ndeki illerden gelen taşeron işçiler de katıldı.
 
Taşeron işçilere destek vermek için Osman Ağa Meydanı'na gelen KESK ve Türkiye Gençlik Birliği üyeleri, taşıdıkları pankartlardan dolayı miting komitesi ve emniyet görevlileri tarafından alana alınmadıkları görüldü.pankartların alana alınmamasının ardından gençlik birliği üyeleri AKP aleyhine slogan atarak tepki gösterdiler. Şarkı ve türkülerle miting alanında yer alan taşeron işçiler "Taşerona hayır, kamu ile sözleşmeye evet",
 
"Artık yeter kadromuzu verin" dövizleri ve sloganlarıyla seslerini duyurmaya çalıştılar.
 
İşçi Dernekleri Federasyonu Başkanı Abdülaziz Özen, yaptığı konuşmada, taşeron işçilerinin çalıştıkları kurumlarda, kadrolu çalışanlarla aynı işleri yapmalarına karşın, özlük haklarının ihlal edildiğini, emeklerinin karşılığını alamadıklarını ifade etti.
 
Başkan Özen, "Anayasamızda var olan 'Eşit işe, eşit ücret' diyerek yola çıkan dernekler ve federasyonlarımız ile sonuna kadar yürüyeceğimizi Osman Ağa Meydanı'ndan tüm Türkiye'ye sesleniyoruz. ve diyoruz ki; birlikte yaşıyorsak, birlikte hizmet ediyorsak, birlikte yaşıyorsak, aynı işi yapıyor, aynı teri döküyorsak, aynı şeye üzülüyor, aynı şeye seviniyorsak, o zaman kadrolularla biz biriz, biz eşitiz, biz de insanız. Milyonlar bu işe birinin dur demesini istiyor. Sayın Başbakanım bu biri siz olun! Buna izin vermeyin, bu ülkede taşeron zulmüne son verin! Kölelik düzenine son verin! Taşeron belasını da def edin!" dedi.
 
"Taşeron demek, mesai kavramı yok, maaş düzeni yok, iş güvencesi yok, kıdem tazmiatı yok, işçi sağlığı yok ve güveni yok, can güvenliği yok, sendika yok, toplu sözleşme yok, daha önemlisi gelecek güvencesi yok" diyen Giresun Kamu İşçileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hamza Türkmen ise "Yani tam vahşi düzen var. Tam bir kölelik düzeni var. Bizler artık ekmek korkusu, gelecek kaygısı yaşamak istemiyoruz. Bizler taşeronu aradan kaldırıp birilerinin cebine girmesini girmesini istemiyoruz. Bizler o paraların çalışanların cebine girmesini istiyoruz" ifadeleri kullandı.
 
Miting sırasında ise taşeron işçi bir bayan baygınlık geçirerek ambulansla Giresun Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Miting taşeron işçilerin müzik eşliğinde oynadığı oyunların ardından olaysız sona erdi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler