'Çok gizli' kirli işler ortaya çıktı...

‘Redhack’ isimli hacker grubu, YÖK’ün internet sitesini hack’leyip, ‘gizli’ damgası olan birçok belgeyi Twitter’dan yayınladı. İddialar arasında Fırat Üniversitesi’nde öğrenci harçlarıyla eski rektöre promosyon olarak Audi 8 marka lüks otomobil verildiği,

'Çok gizli' kirli işler ortaya çıktı...

‘Redhack’ isimli hacker grubu, YÖK’ün internet sitesini hack’leyip, ‘gizli’ damgası olan birçok belgeyi Twitter’dan yayınladı. İddialar arasında Fırat Üniversitesi’nde öğrenci harçlarıyla eski rektöre promosyon olarak Audi 8 marka lüks otomobil verildiği, yeni rektörünse soruşturma açma talebi de yer aldı

Yılbaşı gecesi YÖK’ün resmi sitesine bağlı ide.yok.gov.tr’ye saldırı düzenleyen Redhack’in hedefi yine YÖK oldu. Kendilerini “Türkiye’nin kızıl korsanları” diye adlandırılan Redhack grubu, önceki gece YÖK’ün elektronik paylaşım sistemi “ebys.yok.gov.tr” adresini hack’ledi.
 
Çoğu gizli ibareli 60 binin üzerinde doküman ele geçirdiğini öne süren Redhack, saldırısını 17 yıl önce ölen gazeteci Metin Göktepe ile Kozlu’da hayatını kaybedenmaden işçilerine ithaf etti.
 
‘SORUŞTURMA AÇILDI’ İDDİASI
 
YÖK’ün sayfasını hackleyen Redhack grubu, Fırat Üniversitesi’nde öğrenci harçlarıyla Audi A8marka otomobil alındığını iddia etti.
 
Redhack’in internet üzerinden ifşa ettiği belgelere göre, öğrencilerden toplanan harçların yatırıldığı bankadan alınan promosyonla, eski rektör Prof. Dr. A. Feyzi B.’ye şu an değeri 480 bin lira olan Audi A8 Longmakamaracı alındığı ileri sürüldü. İddianın ardındansa yeni Rektör Prof. Dr. Kudbettin D.’nin, 19 Kasım 2012’de YÖK’e gönderdiği ‘gizli’ ibareli yazıda, eski rektör hakkında soruşturma yapılmasını istediği belirtildi.
 
Rektör D. imzalı yazıya göre, harçlardan toplanan paranın 1 milyon 300 bin TL’lik bölümü üniversite hesaplarında görülmedi. Yazıda, paranın bir bölümünün üniversite şenlikleri için kullanıldığı, aynı paradan bir adet Audimarka A8 Long 3.0model araç alındığı belirtildi. Yapılan bu iki harcama sonrası hesapta 823 bin 89 TL kaldı.
 
‘FAİZLER VAKFA AKTARILDI’
 
Grubun ele geçirdiğini öne sürdüğü gizli belgeler arasında Giresun Üniversitesi merkezi araştırma laboratuvarı ihalesinde makine ve teçhizatların alımı sırasında usulsüzlük yapıldığı iddialarıyla başlatılan inceleme de yer aldı.
 
Bir başka gizli belgede de Uludağ Üniversitesi’nin banka faizlerini üniversite adına kullanması gerekirken bir vakfa aktardığı için hakkında soruşturma açılmasının bilgileri bulundu. Redhack’in ortaya çıkardığı belgeler ile YÖK’ü hack’lemesi Twitter’da kısa sürede Türkiye’de trend topic oldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem