Çocuk hükümlü sayısı arttı mı?

Adalet Bakanlığı, bugün itibariyle ceza infaz kurumlarında bin 653'ü tutuklu, 358'i hükmen tutuklu ve 345'i hükümlü olmak üzere toplam 2 bin 356 çocuk bulunulduğunu, bunun da tüm Türkiye'deki ceza infaz kurumları toplam kapasitesinin yüzde 1,3'üne karşılı

Çocuk hükümlü sayısı arttı mı?

Adalet Bakanlığı, bugün itibariyle ceza infaz kurumlarında bin 653'ü tutuklu, 358'i hükmen tutuklu ve 345'i hükümlü olmak üzere toplam 2 bin 356 çocuk bulunulduğunu, bunun da tüm Türkiye'deki ceza infaz kurumları toplam kapasitesinin yüzde 1,3'üne karşılık geldiğini açıkladı.

Adalet Bakanlığı, 5 yıl içinde çocuk hükümlü sayısının 5 kat arttığı haberlerine ilişkin yaptığı açıklamada, "Bazı basın yayın organlarında 5 yıl içinde çocuk hükümlü sayısının 5 kat arttığına dair haberler yer almıştır. Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla Türkiye'deki ceza infaz kurumlarında bulunan çocuk hükümlü/tutuklu sayısının açıklanmasına ihtiyaç duyulmuştur. Buna göre 31 Aralık 2002 tarihinde ceza infaz kurumlarında 2 bin 45 çocuk bulunmakta olup, bu da tüm ceza infaz kurumları kapasitesinin yüzde 3,4'üne karşılık gelmektedir. 31 Aralık 2006 tarihinde ceza infaz kurumlarında 2 bin 115 çocuk bulunmakta olup, bu da tüm ceza infaz kurumları kapasitesinin yüzde 3'üne karşılık gelmektedir. 31 Aralık 2011 tarihinde ceza infaz kurumlarında 2 bin 334 çocuk bulunmakta olup, bu da ceza infaz kurumları kapasitesinin yüzde 1,8'ine karşılık gelmektedir" denildi. Açıklamanın devamında şunlar kaydedildi:

"Bugün itibariyle ceza infaz kurumlarında bin 653'ü tutuklu, 358'i hükmen tutuklu ve 345'i hükümlü olmak üzere toplam 2 bin 356 çocuk bulunmaktadır. Bu da tüm Türkiye'deki ceza infaz kurumları toplam kapasitesinin yüzde 1,3'üne karşılık gelmektedir. Ülkemizdeki nüfus artışı ve ceza infaz kurumlarının mevcudu da dikkate alındığında çocuk hükümlü/tutuklu sayısında 2003 tarihinden bugüne kadar önemli bir artışın olmadığı açıkça görülmektedir."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem