Clinton Türkiye niyetini açıkladı

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Türkiye ve Arap Birliği’nin, Suriye hükümeti ve toplumu üzerinde ABD’den daha fazla etkiye sahip olduğunu bildirdi.Clinton, Amerikan MSNBC televizyonuna verdiği demeçte, Suriye’deki durumun tamamen bir iç savaşa dönüş

Clinton Türkiye niyetini açıkladı

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Türkiye ve Arap Birliği’nin, Suriye hükümeti ve toplumu üzerinde ABD’den daha fazla etkiye sahip olduğunu bildirdi.

Clinton, Amerikan MSNBC televizyonuna verdiği demeçte, Suriye’deki durumun tamamen bir iç savaşa dönüşebileceği uyarısında bulundu.

ABD olarak Suriye’de bir iç savaş görmeyi hiç istemediklerini, barışçıl protestolar ve şiddet içermeyen muhalefetten yana olduklarını dile getiren Clinton, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad rejiminin yaptıklarıyla, insanları kendilerine karşı silaha sarılmaları yönünde provoke ettiğini belirtti.

 Clinton, "Arap Birliği’nin yaptığı ve Türkiye’nin söylediklerinin, Suriye hükümeti ve toplumu üzerinde çok uzakta olan bizlerden çok daha fazla bir etkiye sahip olduğunu düşünüyorum" diye konuştu

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem