CHP’den "güvenlik" talebi

Şişli Belediyesine dün gece düzenlenen saldırının ardından Valilik önünde basın açıklaması yapan CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaaan Salıcı, "Kimse bana olayın münferit olduğunu söylemeye kalkmasın. Vali can güvenliğimizi sağlamakla görevli mülki amirdir.

CHP’den "güvenlik" talebi

Şişli Belediyesine dün gece düzenlenen saldırının ardından Valilik önünde basın açıklaması yapan CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaaan Salıcı, "Kimse bana olayın münferit olduğunu söylemeye kalkmasın. Vali can güvenliğimizi sağlamakla görevli mülki amirdir. Bu olayın arkasındaki organizasyon ortaya çıkarılsın" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Oğuz Kağan Salıcı, partililerle birlikte bugün İstanbul Valiliği önüne gelerek basın açıklaması yaptı. Şişli Belediyesine uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıyı kınayan Salıcı, "İki gün önce Esenyurt’ta Milliyetçi Hareket Partisinin irtibat bürosuna saldırı düzenlendi. Bir basın danışmanı hayatını kaybetti. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Dün sayın Melih Gökçek, ’seçimlere yakın bir süre kala suikastler gerçekleşebilir’ dedi. Eğer sayın Gökçek’in bildiği bir şey varsa açıklasın. Eğer ortalığı karıştırmak için bu tür sözler söylüyorsa bundan vazgeçsin. Zaten 30 Mart günü vazgeçmek zorunda kalacak’’ dedi.

Şişli Belediye binasına uzun namlulu silahlarla 15 el ateş edildiğini belirten Salıcı, ‘‘Hiç kimse bu meseleyi bir kendini bilmezin münferit bir davranışı olarak görmesin. Sayın valimizin döneminde İstanbul maalesef vahşi batıya döndü. Uzun namlulu silahlarla şişli belediyesine bir saldırı gerçekleştiriliyor. Üstelik seçimlere çok kısa bir süre kala yapılıyor. Bu olayları yorumladığımızda ortaya çıkan sonuç bu seçimlerin kin nefret ve farklı siyasi partilere yapılacak saldırılarla ortaya çıkması muhtemel bir sonucu ortan kaldırmaya yönelik hareketler olduğunu gösteriyor" diye konuştu.

İstanbul Valisi’nden can güvenliği istediklerini belirten Salıcı, "Sayın vali bizim can güvenliğimizi sağlamaktan sorumlu İstanbul’daki mülki amirdir. Biz demokratik seçimlerin demokrasi içinde huzur içinde yapılması için can güvenliği istiyoruz. Can güvenliğini sadece Sarıgül için istemiyoruz. Can güvenliğini yarışan bütün siyasi partiler ve adayları için istiyoruz.’’ şeklinde konuştu.

Fail ya da faillerin henüz ortaya çıkarılmamasını eleştiren Salıcı, "Eli silahlı eşkıya İstanbul’un merkezinde kol geziyor. Ortada henüz harekete geçilmiş ve ortaya çıkarılmış bir şey yok. Türkiye bir süredir bir devlet krizi yaşıyor. Eğer siz yüzlerce polise bir gecede yer değiştirirseniz ortaya çıkacak sonuç güvenlik zafiyetidir. Eğer bizim adaylarımıza bizim büyükşehir adayımıza bundan sonra herhangi bir saldırı söz konusu olursa biz bu işin peşini bırakmayız. Biz kendi güvenliğimizi de sağlarız kendi adaylarımızı da sandığa sonuna kadar götürürüz.’’ ifadelerini kullandı.

Kendisine yöneltilen sorulara da cevap veren Salıcı, "Kimse bana münferit bir vakadan bahsetmesin. Kimse bana gecenin yarısında kendisini kaybetmiş, ailevi problemleri olan bir insandan bahsetmesin. Uzun namlulu silahlarla 15 el ateş ediliyorsa bunun arkasında organizasyon vardır. Bunun arkasında kim varsa çıkarsınlar ortaya. Polisleri bir gecede alıp değiştirmeyi biliyorlar. O zaman bu olayları çözsünler" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem