CHP Lideri, Ankara’da partililerine seslendi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Elimizi vicdanımıza koyup oyumuzu öyle kullanacağız ve Mansur başkanı inşallah Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı yapacağız” dedi.Ankara’da Tandoğan Meydanı’nda Ankaralılara hitap eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçda

CHP Lideri, Ankara’da partililerine seslendi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Elimizi vicdanımıza koyup oyumuzu öyle kullanacağız ve Mansur başkanı inşallah Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı yapacağız” dedi.

Ankara’da Tandoğan Meydanı’nda Ankaralılara hitap eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "CHP iktidara gelirse, dolarlar, faizler yükselir" denildiğini belirterek, "Buna inanıyor musunuz? Son iki yılda dolar zaten yüzde 20 arttı. CHP mi vardı iktidarda? Kendi yaptıklarını bize fatura etmek istiyorlar. Sesi kısılmış... CHP iktidara gelirse yardımları kesecekmiş. İyi de yardımları niye keselim. Sanki cebinden ödüyor da, o gidince yardımlar da kesilecek. Sözüm söz, yardımlar kesilmeyecek, tam tersine artacak" şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’ın, "Bunlar devleti yönetemez” ifadelerine ise, "Hayatımda duyduğum en saçma soru, devleti kuran parti nasıl devleti yönetemez. Ama bir şeyi teslim edelim. Biz, bunlar gibi gerçekten yönetemeyiz. Çünkü biz hırsızlık nedir bilmeyiz, utanırız, Allah’tan korkarız. Kul hakkı yemek nedir bilmeyiz. Ne diyordu. ’Ben yürütmenin başıyım’ diyordu. Biz senin yürütmenin başı olduğunu çok iyi biliyoruz, hiç endişemiz yok o konuda" dedi.

“TÜRKİYE’NİN VİCDANINA SESLENİYORUM”

Ankara’nın ayın otuzundan sonra "bahtı kara" olmayacağını kaydeden Kılıçdaroğlu, Ankara’nın bir sanayi, kültür, müzeler kenti, görkemli bir şehir olacağını ifade etti. Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ankaralıların vicdanına sesleniyorum, sandığa gideceksiniz ayın otuzunda. Türkiye’nin vicdanına sesleniyorum, özellikle de AK Parti’ye oy veren saygı değer yurttaşlarımın vicdanına sesleniyorum, dünyanın hangi ülkesinde bir başbakanın oğlunun evinde paralar sıfırlandıktan sonra 30 milyon avro kalır, bunu düşünmenizi istiyorum. Bunu düşünün ve oyunuzu öyle kullanın. Hep şunu söyledim, ’hırsızdan başbakan olmaz, yalancıdan başbakan olmaz.’ ’Hem hırsız hem yalancıdan başbakan olmaz.’ Vallahi olmaz, billahi olmaz. Temiz adamdan başbakan olur. Halkına yalan söylemeyenden, tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemeyenden elbette olur, ama yolsuzluk yapandan başbakan olmaz."

Sandığa bir düğün havası içinde gideceklerini de belirten Kılıçdaroğlu, "Ben çalışıyorum, o çalıyor. Ben halkımı seviyorum, kutuplaştırmıyorum, o kendi tabanını bloke etmek için halkı kutuplaştırıyor. Ben her inanca saygılıyım, o saygılı değil. Ben insanları seviyorum o sevmiyor, ben bütün şehitlerimizi kucakladım, o kucaklamıyor. O zaman elimizi vicdanımıza koyup oyumuzu öyle kullanacağız ve Mansur Başkanı inşallah Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı yapacağız" diye konuştu.

“ANKARA’YI DÜNYANIN EN GÜZEL METROPOLLERİNDEN BİRİSİ YAPACAĞIZ”

Mansur başkanın kendisine oy versin vermesin kimseyi ayrıştırmayacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Herkesin güvencesi olacak, herkese destek verecek. Herkesin sorunun çözmeyi namuslu bir görev bileceğiz. Ankara’yı Ankara yapacağız. Ankara’yı dünyanın en güzel metropollerinden birisi yapacağız. Ankara’yı bir turizm kenti yapacağız” ifadelerini kullandı.

Ankara’nın biraz boynunun bükük olduğunu ama bunu Mansur Yavaş’ın düzelteceğini kaydeden Kılıçdaroğlu, “Ben geçmişte CHP’ye oy vermemiş değerli yurttaşlarıma seslenmek isterim. Özellikle de AK Parti’ye oy vermiş yurttaşlarıma seslenmek isterim. Ben Hükümeti eleştiriyorum diye o eleştirileri sakın ola ki üstünüze alınmayın. Ben her yurttaşımı severim, her yurttaşıma saygı gösteririm. Hiçbir zaman yurttaşlarıma niye bu partiye oy verdin, niye bana oy vermedin diye ayrım yapmadım. Yapmayı da istemem ama sandığa gideceksiniz elinizi vicdanınıza koyun. Bu ülkeyi soyanlara oy vermeyin. Helalden yana oy kullanın, harama ortak olmayın diyorum" şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu, Parlamentodaki fezlekelere değinerek AB ve Başmüzakereci eski Bakanı Egemen Bağış’ı eleştirdi.

“TEK KRİTERİMİZ İNSAN OLMASI, ANKARA’DA YAŞIYOR OLMASI OLACAK”

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş ise Pazartesi günü yağmurla rahmetle işe başlayacaklarını belirterek, “İşe başladığımız andan itibaren herkesi, Ankara’da yaşayan herkesi, ne mezhebine, ne cinsine, ne derneğine vakfına hiçbir şeyine bakmadan hemşehrimiz olarak kabul edeceğiz. Tek kriterimiz insan olması, Ankara’da yaşıyor olması olacak” ifadelerini kullandı.

BOZKURT İŞARETİ İLE KARŞILANDILAR

CHP’nin Ankara mitingini Tandoğan Meydanı’nda gerçekleşti. Vatandaşlara seslenen Kılıçdaroğlu’na miting alanında CHP’liler zafer işareti, Mansur Yavaş’a destek veren MHP’liler ise bozkurt işareti yaparak selamladı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ait Otobüs İşletmecileri de Mansur Yavaş’a destek vermek için alanda bulundu. Vatandaşlar, ’EGO işçileri seninle başkan’ pankartı açarak Yavaş’a destek verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem