Banka soygununda terör bağlantısı yok

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde yaşanan banka soygunu olayında soyguncu özel harekat polisleri tarafından vurularak etkisiz hale getirildi. Çatışmada bir özel harekat polisi hafif yaralandı.Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde yaşanan banka soygunu olayında, rehine

Banka soygununda terör bağlantısı yok

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde yaşanan banka soygunu olayında soyguncu özel harekat polisleri tarafından vurularak etkisiz hale getirildi. Çatışmada bir özel harekat polisi hafif yaralandı.

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde yaşanan banka soygunu olayında, rehine krizi zanlının özel harekat polisleri tarafından etkisiz hale getirilmesi ile sona erdi. Akşam saat 17.00 sıralarında bankaya kara çarşaf ve peçe takarak gelen erkek şahıs özel güvenlik görevlisini etkisiz hale getirerek banka çalışanlarını rehin aldı. Olayın duyulması üzerine polis ekipleri banka şubesinin önünde geniş güvenlik önlemleri aldı.

CAMDAN ATLAYARAK KAÇTILAR

Bankanın üst katında rehin kalan çalışanlar soyguncunun bir anlık dikkat dağınıklığından faydalanarak birinci katın camından atladı. Vücutlarında yüksekten düşmeye bağlı kırıklar oluşan çalışanlar hemen 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı. Soyguncu ile birlikte zemin katta mahsur kalan 4 çalışan ise rehine krizi sona erene dek zor anlar yaşadı.

SOYGUNCU ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Rehine krizi başladıktan sonra soyguncu ile müzakerelere başlayan polis ekipleri, zanlının istediği 800 bin TL nakit para ve araç taleplerini yerine getirdi. Taleplerinin yerine getirilmesinin ardından yaklaşık 2 saat daha bankanın içerisinde rehineler ile birlikte bekleyen soyguncu, rehine krizinin başlamasından yaklaşık 5 saat sonra etkisiz hale getirilerek kriz sonlandırıldı. Zanlının dışarı çıkmamakta direnmesi üzerine Özel Müdahale Timi bankaya girdi. Yaşanan çatışmada bir Özel Harekat polisi hafif yaralanırken, zanlı vurularak etkisiz hale getirildi.

OLAYIN TERÖR BAĞLANTISI YOK

Rehine krizinin sona ermesinin ardından açıklama yapan Kocaeli İl Emniyet Müdürü Levent Yarımel, "Suriyeli bir vatandaş. Herhangi bir örgüt bağlantısı yok. Şu andaki eylemci şahıs ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Bu adi bir soygun, hırsızlık olayı. Kendisinin ve ailesinin ihtiyacı olduğu için soygunu yapmış. Üzerinde bomba süsü verilmiş bir düzenek var. Ancak gerçek bomba değil. 2 tane tabancası vardı. Operasyon sırasında bizimkiler de silah kullandı. Rehinelerin 4 tanesinin de durumu çok iyi. Rehinelerimiz sağ salim kurtarılmıştır. Bizzat kendim görüştüm. Ailevi sorunlarından, çoluğundan çocuğundan, işsizliğinden ve Suriye'den geldiğinden bahsetti. İhtiyacı olduğu için soygunu yaptığını söyledi. Çocuğunun böbrek rahatsızlığı olduğundan dolayı büyük bir paraya ihtiyacı olduğu için bu olayı gerçekleştirdiğini söyledi" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem