Aytaç Durak'a şok hapis kararı!

Adana eski Büyükşehir Belediye Başkanı ile birlikte 4 kişi hakkında, 12'şer yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.İçişleri Bakanlığı'nca hakkındaki soruşturmalar nedeniyle Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan ve

Aytaç Durak'a şok hapis kararı!

Adana eski Büyükşehir Belediye Başkanı ile birlikte 4 kişi hakkında, 12'şer yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

İçişleri Bakanlığı'nca hakkındaki soruşturmalar nedeniyle Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan ve belediye arsasının damadına satışıyla ilgili yürütülen soruşturmada tutuklanan Aytaç Durak ile birlikte 4 kişi hakkında, 12'şer yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

Seyhan Baraj Gölü manzaralı 6 bin 528 metrekare yerin 2006'da ihaleyle satışıyla ilgili soruşturmada, Aytaç Durak, damadı Bekir Cavcav, Adana Büyükşehir Belediyesi Eski Genel Sekreteri Hasan Gülşen ve Durak İnşaat Ltd. Şti. çalışanı Atila Kuzucu, 27 Aralık 2011'de çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından 'kamu kurum veya kuruluşlarının ihalesine fesat karıştırmak' suçundan tutuklanmıştı.

Soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, iddianamesini hazırlayarak mahkemeye gönderdi. 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne gelen 58 sayfalık iddianamede, halen cezaevinde bulunan zanlılar hakkında 'kamu kurum veya kuruluşlarının ihalesine fesat karıştırmak' suçundan 5 ile 12'şer yıl arasında hapis cezası istendi. Mahkeme tarafından henüz kabul edilmeyen iddianamede, satışa konu edilen parselin diğer hissedarı Ahmet Nuri Karabaş müşteki olarak yer aldı. İddianame kabul edilirse Durak ile birlikte 4 kişinin yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

22 ay önce görevden uzaklaştırılan Durak hakkında açılmış başka davalar ve soruşturmalar da var.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem