TBMM PKK'lının babasını dinledi!

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde kurulan 'Terör ve Şiddet Olayları Kapsamında Yaşam Hakkı İhlallerinin İncelenmesine Yönelik alt komisyon, 2009 yılında güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada öldürülen terör örgütü PKK üyesi Ahmet Şerif Ka

TBMM PKK'lının babasını dinledi!

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde kurulan 'Terör ve Şiddet Olayları Kapsamında Yaşam Hakkı İhlallerinin İncelenmesine Yönelik alt komisyon, 2009 yılında güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada öldürülen terör örgütü PKK üyesi Ahmet Şerif Karakaya'nın babası Mehmet Karakaya'yı dinledi.

Alt Komisyon Başkanı, AK Parti Amasya Milletvekili Naci Bostancı, komisyonun amacının, gelecek kuşaklara barış içerisinde yaşanacak bir ülke bırakmak olduğunu söyledi. Ülkede, 30 yıldır büyük acılar yaşandığını ve herkesin bu acılardan payını aldığını belirten Bostancı, ''Bu çerçevede terörden doğrudan etkilenmiş her kesimden insanla bağlantı kurarak, yaşadıklarını anlamak ve kamuoyuna aktarmak istiyoruz.'' dedi.

Mehmet Karakaya da TBMM çatısı altında konuşma imkanı verilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Karakaya, oğlunun öldürüldüğü haberini aldıktan sonra Siirt Eruh Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak, cenazeyi istediklerini anlattı. Kendisine cenazenin verilmediğini ancak ceset görüntülerinin bulunduğu bir CD izletildiğini iddia eden Karakaya, görüntülerin bulunduğu CD'yi komisyon üyelerine dağıttı. Oğlunun cenazesini almak için Siirt Valiliği ve ildeki askeri garnizona da başvurduğunu belirten Karakaya, buradan da olumsuz yanıt aldığını söyledi. Cenazenin neden verilmediğini anlamadığını belirten Karakaya, ''Herkesin bir mezar taşı var. Bizim gidip başına bir Fatiha okuyacağımız bir mezarımız yok. Cenazemi vermeyenlerin yargı önüne çıkması gerekiyor.'' diye konuştu.

Oğlunun, terör örgütüne katılma süreci hakkında bilgi veren Karakaya, ''Artık herkes birbirini kucaklasın, barış olsun. Binlerce yıldır olduğu gibi etle tırnak gibi olalım. Eğer gerekiyorsa benim de canım feda olsun ama yeter ki artık barış olsun. Halklar birbirini kucaklasın. Benim oğlum bu yolda son olsun.'' ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler