AYM Başkanı Kılıç'tan açıklama

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Anayasa Mahkemesi Başkanlığı ile ilgili sürecin normal yürüdüğünü, bugün de seçimin sonuçlandığını anlattı. Kılıç, seçimin iki kez ertelenmesiyle ilgili kamuoyunda çok yanlış değerlendirmelerde bulunduğunu belirterek

AYM Başkanı Kılıç'tan açıklama
Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Anayasa Mahkemesi Başkanlığı ile ilgili sürecin normal yürüdüğünü, bugün de seçimin sonuçlandığını anlattı.
 
Kılıç, seçimin iki kez ertelenmesiyle ilgili kamuoyunda çok yanlış değerlendirmelerde bulunduğunu belirterek "Bu ertelemeninin benimle ilgisi yok. Aday arkadaşların talepleri doğrultusunda ertelemeler yapılmıştır. Seçimin ne zaman yapılacağı Anayasa Mahkemesi'nin yetkisi dahilindedir. Seçimle ilgili yapılan yorumları önemsemiyor, ciddiye de almıyorum." dedi. 
 
1973 yılından beri devlet kadrolarında görev aldığını anlatan Kılıç, şunları söyledi
"Hiçbir zaman gizli ajandam olmadı. Beni bu mahkeme üyeliğinde görevde tutan tüm arkadaşlarıma teşekkürlerimi borç biliyorum. 25 yıllık Anayasa Mahkemesi'nde görev aldım. Anayasa Mahkemesi'nde yapılan en önemli şey, Anayasa Mahkemesi'nin sınırlayıcı daraltıcı anlayışından özürlüklerin önünü açan özgürlükçü bir şekilde olaylara yaklaşan bir Anayasa Mahkemesi var."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem