"Atatürk size patates bile soydurmazdı"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, 19 müebbetle sonuçlanan Ergenekon davası kararlarıyla ilgili basın toplantısı düzenledi. İşte Hüseyin Çelik'in açıklamasından satırbaşları: ERGENEKON KARARLARI Medya olarak beğenme ya da beğenmeme hakkına sa

"Atatürk size patates bile soydurmazdı"
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, 19 müebbetle sonuçlanan Ergenekon davası kararlarıyla ilgili basın toplantısı düzenledi.
 
İşte Hüseyin Çelik'in açıklamasından satırbaşları:
 
ERGENEKON KARARLARI
 
Medya olarak beğenme ya da beğenmeme hakkına sahipsiniz. Cezaları az ya da çok bulabilirsiniz.  Ben bu mahkemeyi tanımıyorum şeklindeki bir tavır hukuk devletinde geçerli olan bir iddia değildir.  Ana muhalefet böyle talihsiz bir tavır takınmıştır.
 
İNSANI GÜLÜNÇ DURUMA DÜŞÜRÜR
 
Mahkeme lehinize karar verirse mahkemeyi tanıyorum şeklindeki tavra girerseniz gülünç olursunuz.  Mahkeme aralarında Haberal’ın da olduğu 21 kişiye tahliye verdi. Haberal serbest. Mahkemenin verdiği bu karara göre hukuki işlem tesis etmeyecek misiniz? Bu çelişkili bir durumdur. İnsanı gülünç duruma düşürür.  Ben tüm sanıklara ve yakınlarına bayram arefesinde geçmiş olsun dileklerimi iletmek isterim.
 
SON SÖZ SÖYLENMİŞ DEĞİL
 
Türkiye yıllardan beri vesayet sisteminin hegamonyası altındadır. Türkiye darbecilerin tehdidi altındadır. Bu memleket bunlardan dolayı çok acılar çekmiştir. İnsansanız şefkat ve merhamet duygusunun olması lazım. Merhamet adaletin oluşmasına engelse o merhametten maraz doğar.  Darbelerden, çete yapılanmalarından, devlet adına yetki kullanan illegal faaliyet gösterenlerin eylemlerinden bu memlekette binlerce ana kuzusu acı çekti. Adil yargılanma herkesin hakkıdır.
 
BU SLOGANLAR KİME AİTTİ?
 
KCK davasında yargılananların da adil yargılanma hakkı vardır. Bu henüz bitmiş bir süreç değildir. Bunun temyiz aşaması var. Yargıtay’a gidecek dosya.  Yargıtay’dan çıkan sonucu anayasa mahkemesine bireysel başvuruda bulunarak itiraz edebilir, o da olmazsa AİHM’e gider.  Henüz son söz söylenmiş değil.  Bu böyleyken ortalığı velveleye vermenin, tehditler savurmanın tehditleri savuranları küçültmekten başka faydası  yok. Mahkemenin çabuk bitmesini engelleyenlerin başında CHP ve İstanbul Barosu’nun mahkeme salonunu terörize etmesi başta gelir.
 
Mahkeme heyetine bağırarak, salonda sloganlar atarak müvekkili adına olumlu sonuç alan avukata rastladınız mı? Bilek zoruyla hukuk mu tesis edeceksiniz. Silivri’yi basacağız, duvarları yıkacağız sloganları kime aitti?
 
ATATÜRK SİZE PATATES BİLE SOYDURMAZDI
 
Bunların sonucunda mahkeme duruşmaya kimsenin katılmaması için tedbir alıyor. Sonra bunu eleştireceksiniz.  Mahkemede ‘Her yer Silivri, her yer taarruz’ diyeceksiniz.  Mustafa Kemal’in askerleriyiz Sevsinler sizi. Mustafa Kemal hayatta olsa size patates soydurmazdı Atatürk’ü niçin emelleriniz için kullanıyorsunuz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem