Aşırı kilolu kadını 17 kişi taşıdı

Geçirdiği trafik kazası sonucu hareket kabiliyeti kısıtlanan Arzu İşgüder, hızla aldığı kilolardan dolayı yatağa mahkum oldu. Kazadan önce 65 kilo olan ve şu an 185 kiloya ulaşan İşgüder'in hareketsizlikten vücudunun her yerinde yaralar çıktı. İşgüder, 17

Aşırı kilolu kadını 17 kişi taşıdı

Geçirdiği trafik kazası sonucu hareket kabiliyeti kısıtlanan Arzu İşgüder, hızla aldığı kilolardan dolayı yatağa mahkum oldu. Kazadan önce 65 kilo olan ve şu an 185 kiloya ulaşan İşgüder'in hareketsizlikten vücudunun her yerinde yaralar çıktı. İşgüder, 17 kişinin ve itfaiyenin yardımıyla hastaneye kaldırıldı.

Arzu İşgüder'in normal olan hayatı, geçirdiği minibüs kazasıyla bir anda drama dönüştü. Kaza sonrası hareket kabiliyeti azalan talihsiz kadın, hızla kilo almaya başladı. Vücudunun her yerinde yara çıkan İşgüder, ancak 2 kişinin yardımıyla yatakta hareket edebiliyor. Gündüz yeterince ilgilenilmediği için hastaneye gece giden Arzu İşgüder, bunu da komşularının yardımıyla yapıyor. Dün gece rahatsızlanan kadın için sağlık ekipleri Tarlabaşı'ndaki evine geldi. Sağlık görevlileri yetersiz kalınca, 17 kişinin ve itfaiyenin yardımıyla apartmandan indirildi. Bu arada, aşırı kilolu İşgüder'in evden çıkartılması için evin dış kapısı söküldü. Binadan güçlükle çıkarılan kadın, sedyeye konularak ambulansla Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü.

Kaza öncesinde 65 kilo olduğunu söyleyen Arzu İşgüder, eski sağlığına kavuşmak istediğini ifade etti. Halini anlatırken gözyaşlarına hakim olamayan kadın, yetkililerden yardım istedi. Kendi bakımını yapamadığını, kardeşinden yardım aldığını söyleyen talihsiz kadın, "Yürüyemiyorum, yatağa mahkum durumdayım. Doktora birkaç defa gittim kimse ilgilenmiyor. Gündüz gidiyoruz bakmıyorlar, bizde gece gidiyoruz. 10-15 kişi yardımıyla evden inebiliyorum. Her tarafım enfeksiyon kaptı, iltihap oldu. Lütfen bana yardım edin." dedi.

İşgüder'in kardeşi Gamze Ayrak ise, kardeşine bakmaktan hiç bir zaman şikayet etmediğini söyledi. Fakat buna kendi gücünün de yetmediğini söyleyen Ayrak, "Devletin bize yardım etmesini istiyoruz. Biz kendi imkanlarımızla ablamıza bakamıyoruz." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem