2024 İçişleri Bakanlığı personel alımı başvurusu ne zaman?

2024 İçişleri Bakanlığı personel alımı başvurusu ne zaman? İşte detaylar...

2024 İçişleri Bakanlığı personel alımı başvurusu ne zaman?

Türkiye İçişleri Bakanlığı, merkez ve taşra teşkilatlarında toplamda 1608 sözleşmeli personel alımı gerçekleştireceğini duyurdu. Sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada, bu alımların detayları ve başvuru koşulları ilgi çekti. İşte İçişleri Bakanlığı'nın açıkladığı personel alımı şartları ve başvuru tarihleri hakkında bilgiler:

İçişleri Bakanlığı, çeşitli pozisyonlar için büro personeli, mühendis, avukat, teknisyen, tekniker, destek personeli, mimar, arşiv uzmanı, çağrı karşılama personeli, programcı ve koruma güvenlik görevlisi gibi kadrolarda istihdam sağlayacak. Resmi Gazete’de yayımlanan duyuruya göre, sözleşmeli personel pozisyonlarına başvurular 22-26 Nisan tarihleri arasında E-Devlet platformu üzerinden yapılacak.

Başvuru koşulları arasında, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Devlet Memurları Kanunu ve Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar'a uygunluk, 18 yaşını doldurmuş olmak, kamu haklarından mahrum olmamak, adli sicil temizliği ve erkek adaylar için askerlikle ilişiğinin olmaması gibi şartlar yer alıyor. Ayrıca, adayların 2022 yılında ÖSYM tarafından düzenlenen Kamu Personel Seçme Sınavı'ndan lisans mezunları için KPSSP3, ön lisans mezunları için KPSSP93 ve lise mezunları için KPSSP94 puan türlerinden en az 60 puan almış olmaları gerekiyor.

Başvuruda bulunacak adaylar, en fazla üç farklı yer veya pozisyon için tercihte bulunabilirken, yapılan tercihlere göre KPSS puan sıralaması dikkate alınarak değerlendirme yapılacak.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem