16 terörist daha öldürüldü

Şırnak ve Diyarbakır'daki operasyonlarda 16 teröristin daha etkisiz hale getirildiği açıklandı. Genelkurmay Başkanlığı, terör operasyonlarının devam ettiği Şırnak'ın Cizre ilçesinde 9, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 7 teröristin etkisiz hale getirildiğini aç

16 terörist daha öldürüldü

Şırnak ve Diyarbakır'daki operasyonlarda 16 teröristin daha etkisiz hale getirildiği açıklandı.

Genelkurmay Başkanlığı, terör operasyonlarının devam ettiği Şırnak'ın Cizre ilçesinde 9, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 7 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Şanlıurfa'da 20 adrese düzenlenen operasyonda ise 21 IŞİD militanının yakalanarak gözaltına alındığı bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Şırnak Cizre'de devam eden operasyonda 9 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi.Toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 277'ye ulaştığı bildirilen operasyonda 2 adet el yapımı patlayıcı imha edilirken, iki barikat kaldırıldı, bir hendek kapatıldı, 1 adet Kaleşnikof piyade tüfeği, 1 adet tabanca, 3 adet av tüfeği ile 12 adet fişek ele geçirildi.

SİLOPİ'DE 32 EYP İMHA EDİLDİ

Şırnak Silopi'de devam eden operasyonda ise 2 adet roketatar ile 26 adet mühimmatı ve sevk fişeği, 1 adet Biksi makinalı tüfek ile 500 adet fişeği, 22 adet Kaleşnikof piyade tüfeği ile 121 adet şarjörü ve 2 bin 751 adet fişeği, 9 adet av tüfeği ile 105 adet fişeği, 2 adet tabanca, 31 adet el bombası, 4 adet el dürbünü, 4 adet gece görüş dürbünü, 13 adet telsiz, 9 adet sırt çantası ve 8 adet gaz maskesi ele geçirildi, 32 el yapımı patlayıcı imha edildi.

SUR'DA 7 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ

Diyarbakır Sur'da devam eden operasyonda, 7 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi. Toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 94'e ulaştığı belirtilen operasyonda, beş barikat kaldırıldı, 3 adet el yapımı patlayıcı imha edildi.

SİLVAN'DA DURDURULAN ARAÇTA ÇOK SAYIDA MÜHİMMAT ELE GEÇİRİLDİ

Diyarbakır Silvan'da güvenlik güçlerince icra edilen yol emniyet ve kontrol devriyesi esnasında durdurulan bir araçta yapılan aramada 10 adet Kaleşnikof piyade tüfeği ile 32 adet şarjörü ve 3 bin 424 adet fişeği, 1 adet Kanas keskin nişancı tüfeği ile 5 adet şarjörü ve bin 13 adet fişeği, 1 adet roketatar mühimmatı ve 1 adet silah dürbünü ele geçirildi. Olayda bir işbirlikçinin gözaltına alındığı kaydedildi.

ŞANLIURFA'DA 21 IŞİD MİLİTANI GÖZALTINA ALINDI

Şanlıurfa'da İl Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü ile yapılan operasyonda 20 adreste IŞİD terör örgütüne mensup olduğu değerlendirilen 21 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Şanlıurfa'da bölücü terör örgütü mensubu bir teröristin ise güvenlik güçlerine teslim olduğu bildirildi.

Kilis'te, Türkiye'den Suriye'ye yasa dışı yollardan geçmeye çalışan IŞİD terör örgütü üyesi olduğu değerlendirilen yabancı uyruklu 8 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem