Hikmet Karaman’dan Stat İsyanı

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, Spor Toto 2. Lig ekiplerinden Aydınspor 1923 ile yaptıkları kupa maçının ardından saha ve stat koşullarını eleştirerek, "Türk futbolunun neden ilerlemediğini görüyorsunuz" dedi. Türkiye Ziraat Kupası D Grub

Hikmet Karaman’dan Stat İsyanı

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, Spor Toto 2. Lig ekiplerinden Aydınspor 1923 ile yaptıkları kupa maçının ardından saha ve stat koşullarını eleştirerek, "Türk futbolunun neden ilerlemediğini görüyorsunuz" dedi.

Türkiye Ziraat Kupası D Grubu 4. hafta karşılaşmasında Çaykur Rizespor'un Aydınspor'u 2-1 mağlup ettiği maçın ardından her iki takımın teknik direktörleri karşılaşmayı değerlendirdi.

Basın toplantısı için hazırlanan odada sade bir masa ve birkaç sandalye olmasına tepki gösteren Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, "Sadece Süper Lig'i düşünmemek lazım. Bugün Aydınspor çok iyi mücadele etti. Çok beğendim, ilk maçta da çok iyi mücadele etmişlerdi. 1-0 öne de geçtiler. Ama bizim oyuncu kalitemiz ve oyun içerisindeki hamlemiz Aydınspor'a göre çok daha güçlü olduğu için maçı kazandık. İlk ve ikinci yarı girdiğimiz net pozisyonları değerlendiremedik. Biz değerlendiremeyince Aydınspor'un direnci ve kendine olan güveni arttı. Nihayetinde galip duruma geçtiler, iyi de mücadele ettiler" diye konuştu.

"BÖYLE BASIN TOPLANTISI OLMAZ"

Aydın'ın güzel bir takımı olduğunu ifade eden Karaman, "Ama saha şartları, soyunma odaları... Bakın basın toplantısına geldik; yayıncı kuruluş var ve futbolda büyük paralar dönüyor. Daha sonra "Niye oyuncu çıkmıyor, futbolda niye gelişmiyorum?" diyoruz. Bakın buraya bir masa attınız, koydunuz basın toplantısı diye... Burada böyle basın toplantısı olmaz" diye konuştu.

"BİR SOYUNMA ODASI YAPMAK KAÇ LİRA"

Alt liglerin daha önemli olduğuna dikkat çeken Karaman, şöyle konuştu:

"Keşke bu stat pırıl pırıl olsa, bu çocuklar daha iyi mücadele etse. Maçın başında yağmur yağıyordu, baktım top toplamaya gelen çocuklar, yağmur altında reklam panolarının altında soyundular. Yağmurun altında elbiseleri sırılsıklam oldu. Belki de bu çocuklar Aydınspor'un altyapısıdır, bilemiyorum. Biz bunlara bir soyunma odası veremez miyiz? Buradakiler alınmasın, bu Türkiye'nin genel sorunu. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın bütün illerde bir ekip kurması lazım. Minimum 3. Lig'e kadar bütün statlar teftiş edilip, UEFA kriterlerine uygun hale getirilmeli. Nasıl bir statta basın toplantısı odası olmaz? Biz güçlü bir ülkeyiz. Bir soyunma odası yapmak kaç lira. Gittiğimiz bazı kulüplerde çalışma ortamları istediğimiz gibi olmuyor ama biz orayı yaşam alanına çevirmeyi biliyoruz. O zaman yetkililer de spor yapacak kişilerin çalışma yapacakları yerleri yaşam alanı yapmaları ve sorumluların denetleyici olmaları gerekiyor. Böyle bir basın toplantısı olur mu? Yıllar önce bir yerde yapmıştım, insanlar kızdı. Burası koskocaman bir Efeler diyarı. Bütün Türkiye'mizin en ücra köşelerine kadar statların, soyunma odalarının, teknik direktör odalarının ve çim sahaların iyi olması lazım. Bunu yapmak ne kadar zormuş. Niye zormuş, bunu anlayamıyorum bir türlü? Niçin zor? Bunun cevabını versinler."

Maç ve stat şartlarıyla ilgili olarak yaptığı açıklamanın ardından toplantıyı sonlandıran Hikmet Karaman, tepkili olması nedeniyle Çaykur Rizespor'un ikinci yarı hazırlıkları ve oynayacağı Gençlerbirliği maçıyla ilgili sorulara, "Boş ver, önce şuraları bir düzeltsinler" diyerek odadan ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler