55 bin kişiye piyango!

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanlık koltuğuna oturduğu 2009 yılından bu yana birçok yeniliğe imza atan Prof. Dr. Vedat Akgiray, borsa tarihinin en önemli mağduriyetlerinden birine de son vermek için kolları sıvadı. Başkan Akgiray ve ekibi, 1994 krizin

55 bin kişiye piyango!


Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanlık koltuğuna oturduğu 2009 yılından bu yana birçok yeniliğe imza atan Prof. Dr. Vedat Akgiray, borsa tarihinin en önemli mağduriyetlerinden birine de son vermek için kolları sıvadı. Başkan Akgiray ve ekibi, 1994 krizinden sonra kapatılan ve batan aracı kurumlar tarafından mağdur olan yaklaşık 55 bin borsa yatırımcısının mağduriyetini gidermek için düğmeye bastı.

‘1 GÜNDE BİTİRİRİZ’
Akgiray, sermaye piyasasındaki gelişmeleri, Habertürk'e anlattı. Akgiray'a, yazarımız Abdurrahman Yıldırım'ın 1999 öncesi aracı kurum mağdurlarının mağduriyetinin giderilmesi gerektiğini içeren yazı yazdığını ve bu konuda herhangi bir çalışmaları olup olmadığını sorduk. Akgiray'ın yanıtı 55 bin borsa mağduruna müjde niteliğinde oldu. Akgiray, sabah saat 8'de Yıldırım'ın yazısını okur okumaz SPK Daire Başkanı’nı aradığını ve konuyu ilettiğini belirterek “Hazır fırsat varken biraz cesur davranıp bir imkân var mı bakalım dedim. Bir iş adliyeye gidince çok karmaşık hale geliyor. Şöyle ki, İflas Masası alacaklılar listesini yapıyor. Ama bir sürü alacaklı diğer alacaklılara da dava açıyor. 'Onun o kadar alacağı yoktu aslında' diye. Çünkü kendisine para kalmayacağını düşünüyor. Bu davalar sonuçlanmadan da İflas Masası bir karar veremiyor. Oysa ki biz net bir alacaklılar listesi yapabilsek, 1 günde bu işi bitiririz. 1 madde ile biter. Ama listeyi yapamıyorsun” dedi.

‘TURKCELL’DE GEREĞİ YAPILACAK’
Turkcell'de ortaklar arasında yaşanan bağımsız üye sorununda son durumun ne olduğunu sorduğumuz Akgiray, bu konuda konuşmak istemediğini belirterek “Taraflara yıl sonuna kadar süre tanıdık. Orada gereği yapılacak” demekle yetindi. Turkcell'de ana hissedarlar bağımsız üye atamasında 30 Haziran'a kadar kendi aralarında uzlaşma sağlayamamış ve SPK duruma el koymuştu.

YILDIRIM YAZDI SÜREÇ HIZLANDI
Habertürk Gazetesi yazarı Abdurrahman Yıldırım, 1994 krizinde batan aracı kurum mağdurlarının mağduriyetlerinin giderilmesi gerektiğini sık sık köşesinden yazdı. Yıldırım, en son 15 Kasım'da geçmiş yatırımcı mağduriyetleri giderilmeden yeni dönemde sermaye piyasasına yatırımcı gelmesinin zor olduğunu yazmış

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi