Sağ yakalanmaları için 24 saat beklenmiş

 Tunceli Valiliği, Ovacık İlçesi Munzur Dağları'nda iki gün süren operasyonlarda teslim olan 24 yasadışı Maoist Komünist Partisi/Halk Kurtuluş Ordusu (MKP/HKO) militanlarıyla ilgili ikinci bir yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, örgüt üyelerinin askerlere

Sağ yakalanmaları için 24 saat beklenmiş

 

Tunceli Valiliği, Ovacık İlçesi Munzur Dağları'nda iki gün süren operasyonlarda teslim olan 24 yasadışı Maoist Komünist Partisi/Halk Kurtuluş Ordusu (MKP/HKO) militanlarıyla ilgili ikinci bir yazılı açıklama yaptı.
 
Açıklamada, örgüt üyelerinin askerlere ateş açtığı ve 1 uzman erbaşın yarılanmasına rağmen 24 saat boyunca sağ yakalanmaları için yoğun harcanan cabalar sonunda hiç birinin zarar görmeden ele geçirildiği belirtildi. Açıklamada şöyle denildi:
 
"Tunceli il genelinde yürütülen, halkın huzur ve güvenliğinin sağlanması faaliyetleri kapmasında, 12-16 Kasım 2012 tarihleri arasında Ovacık İlçesi kırsalında Tunceli İl Jandarma Komutanlığı'nca icra edilen operasyonlar esnasında 15 Kasım 2012 saat 13.00 sularında PKK bölücü terör örgütü ile birlikte faaliyet yürüten bir grup yasadışı Maoist Komünist Partisi (MKP) mensubu terörist ile karşılaşılmıştır. 'Dur' ihtarına ateşle karşılık veren terör örgütü mensuplarından 2 kişi sağ olarak ele geçirilmiş, diğer 23 terör örgütü mensubu ise bir mağaraya kaçmış ve Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarına ateş etmeye devam etmişlerdir. Türs Silahlı Kuvvetleri'nde mağaralara karşı çok etkili silahlar bulunmasına rağmen, bu silahlar kullanılmamış, terör örgütü mensuplarının her zaman olduğu gibi sağ ele geçirilmesi hedeflenmiştir. Bu süre zarfında çeşitli anonslar yapılmasına rağmen açılan ateşte 1 uzman erbaş hafif şekilde yaralanmıştır. TSK'nın öncelikle teröristleri sağ ele geçirme prensibi doğrultusunda 24 saat süreyle 'teslim ol' çağrılarıyla birlikte etkin pişmanlık yasasından faydalanmaları telkin edilmiştir."
 
Açıklamada, teslim olan ve sağ yakalanan 25 örgüt militanının ilk sağlık muayenelerinin olay bölgesinde askeri doktorlar tarafından yapıldığı ve insani ihtiyaçlarının karşılandığı belirtilerek, şu ifadeler kullanıldı:
 
"Teslim olan her teröristin operasyon bölgesinde derhal muayeneleri yapılmış ve insani ihtiyaçları karşılanmıştır. Meydana gelen olayda Türk Silahlı Kuvvetleri, yürütülen terörle mücadeledeki insana ve kanunlara olan saygısını bir kez daha ortaya koymuş ve şefkat elini uzatarak devletimize kurşun atan teröristlerin tamamının topluma kazandırılmasını hedeflemiştir. Terör örgütü mensuplarına yönelik olarak ilgili Cumhuriyet savcılıklarınca gerekli yasal işlemler başlatılmıştır."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem