Türkiye komşuya kucak açtı

Suriye'de yaşanan olaylardan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli mülteciler, Türkiye-Suriye sınırında yer alan Hatay'ın Yayladağı ve Altınözü ilçelerinde kurulan çadır kentlerde ağırlanıyor.Sığınmacıların her türlü ihtiyaçları Kızılay tarafından karşılanı

Türkiye komşuya kucak açtı

Suriye'de yaşanan olaylardan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli mülteciler, Türkiye-Suriye sınırında yer alan Hatay'ın Yayladağı ve Altınözü ilçelerinde kurulan çadır kentlerde ağırlanıyor.

Sığınmacıların her türlü ihtiyaçları Kızılay tarafından karşılanırken, Sağlık Bakanlığı da kurduğu çadır hastaneler ile Suriyelilere sağlık hizmeti veriyor. Yapılan resmi açıklamalara göre 29 Nisan'dan bu yana Türkiye'ye sığınanların sayısının 5 bin 51'e ulaştığı bildirilirken, çadır kentlerdeki endişeli bekleyişse

sürüyor. Anne ve babalar gelecek kaygısı taşırken, çocuklarsa kendi aralarında oynadıkları oyunlarla keyifli anlar yaşıyor. Sığınmacıların önemli bir bölümünü ise kadın ve çocuklar oluşturuyor.

Öte yandan güvenlik güçleri, 44 günden bu yana aralıklı olarak Türkiye-Suriye sınırında devam eden geçişlerde olası terörist sızmalara karşı da önlemini alıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya