Konuşmuyor sürekli havlıyor!

İtalya'da köpek kulübesinde uyuyan, sürekli havlayan 9 yaşındaki bir kız, devlet korumasına alındıİtalya'da, köpek kulübesinde uyuyan, sürekli havlayan ve tek kelime bile konuşmayı bilmeyen 9 yaşındaki bir kız, devlet korumasına alındı. İhmalden yargılana

Konuşmuyor sürekli havlıyor!


İtalya'da köpek kulübesinde uyuyan, sürekli havlayan 9 yaşındaki bir kız, devlet korumasına alındı

İtalya'da, köpek kulübesinde uyuyan, sürekli havlayan ve tek kelime bile konuşmayı bilmeyen 9 yaşındaki bir kız, devlet korumasına alındı. İhmalden yargılanan çocuğun ebeveynleri ise suçsuz bulundu.

İtalya'da medyanın "Üçüncü bin yılda inanılmaz bir hikaye. Bu durumdan dolayı tüm toplum suçlu" başlığını kullandığı olay ülkenin güneyindeki Bari kentinde ortaya çıktı. Yasalar gereği görüntüsü yayınlanmayan ve gerçek adı yerine Lucrezia takma adıyla anılan 9 yaşındaki bir kız çocuğunun tüyler ürpertici dramı büyük yankı uyandırdı.

Dram, 57 yaşındaki özürlü bir baba ve ruh sağlığı problemleri olan 46 yaşındaki bir annenin polise 2 yıl önce, "Kızımızı bulamıyoruz" ihbarı üzerine ortaya çıktı. Evin çevresinde ve evde arama yapan güvenlik güçleri, küçük kızı köpek kulübesinde buldu. Köpekle beraber aynı tastan yemek yiyen Lucrezia'nın, üzerinde ve saçlarında kuruyan köpek dışkılarından aylardır banyo yapmadığı anlaşıldı. Okula gönderilmediği ve sıra dışı bir aileye sahip olduğu için Lucrezia, tek kelime bile konuşamıyor, sürekli bir köpek gibi havlıadığı görüldü.

CİNSEL İSTİSMAR VE ŞİDDET OLABİLİR

Cinsel istismara ve şiddete maruz kaldığı sanılan Lucrezia, konuşamadığı için güvenlik güçlerine, cinsel içerikli hareketler yaparak derdini anlatmaya çalıştı.

Lucrezia hemen devlet koruması altına alınarak, koruyucu bir ailenin yanına yerleştirildi. Küçük kız, şimdi kendisini koruma altına alan aileyle beraber masada yemek yiyor ve okula gidiyor. Ancak hala konuşamıyor. 2 yıl sonra küçük kızın dramının ortaya çıkmasının nedeni ise Bari Savcılığı'nın verdiği bir karar. Eldeki tüm verilere rağmen soruşturmayı yürüten Bari Savcısı Angela Borea, çocuk konuşamadığı ve herhangi bir tanık olmadığı için ortada bir suç unsuru olmadığına ve ebeveynlerin ihmali olmadığına kanaat getirerek, 2 yıl sonra dosyaya takipsizlik kararı verdi.

Dosyanın ortadan kaldırılması ve böyle bir ailenin yanında uzun süre bir çocuğun kalmasına izin verilmesi İtalyan basınında tepkili haberler yayınlanmasına neden oldu. Yazılı ve görsel basın, "yargı sistemindeki çöküş", "bu durumdan yargıçlar, sosyal hizmet uzmanları ve psikologlar sorumlu" değerlendirmeleri yaptı. Gözler, takipsizlik kararını değerlendirecek olan Hakime çevrildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Dünya