"Irak uçuruma sürükleniyor"

 Ajanslardan alınan bilgilere göre sabah saatlerinde Başkent Bağdat'ta 5 bombalı aracın patlatılması sonucu en az 16, Irak'ın güneyinde olan Basra şehrinde düzenlenen bombalı saldırılarda ise en az 10 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi. "Irak uçuruma s

"Irak uçuruma sürükleniyor"

 

Ajanslardan alınan bilgilere göre sabah saatlerinde Başkent Bağdat'ta 5 bombalı aracın patlatılması sonucu en az 16, Irak'ın güneyinde olan Basra şehrinde düzenlenen bombalı saldırılarda ise en az 10 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.
 
"Irak uçuruma sürükleniyor. Birleşmiş Milletler ve Arap Birliği müdahale etmeli"
 
Ülkede siyasi kriz ile tırmanışa geçen güvenlik alanındaki sorunlar liderlerin gündeminde olmaya devam ediyor. El Irakiye Listesi Lideri Eyad Allavi, Irak'ın uçuruma sürüklendiği konusunda uyarıda bulundu. Allavi yazılı açıklamasında Irak'taki gerilim ve krizin çözülmesi için Birleşmiş Milletler ve Arap Birliği'nin çabalarını beklediklerini bildirdi.
 
Irak'taki krizden çıkış yolunun ulusal ortaklıktan geçtiğini defalarca belirttiklerini söyleyen Allavi, diktatörlük, işgal ve anayasadaki sorunlardan kalma biriken problemlerin çözülmesi için çaba gösterdiklerini açıkladı.
 
Iraklıların genel çıkarı ile güvenliğinin düşünülmesinin her kesin tarihi ve ahlaki sorumluluğu olduğunu yazılı açıklamasında bildiren Allavi, tüm siyasi taraf ve dini grupların sağduyu içerisinde hareket etmelerinin elzem olduğunu kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Dünya