Kentsel dönüşüm ne zaman bitecek?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, sık sık depremlerin yaşandığı Japonya’da incelemelerde bulundu.1923 yılı Kanto depremiyle birlikte yerle bir olan ve yeniden inşa edilen Başkent Tokyo hakkında bilgiler alan Bakan Bayraktar, deprem fay hattı ü

Kentsel dönüşüm ne zaman bitecek?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, sık sık depremlerin yaşandığı Japonya’da incelemelerde bulundu.

1923 yılı Kanto depremiyle birlikte yerle bir olan ve yeniden inşa edilen Başkent Tokyo hakkında bilgiler alan Bakan Bayraktar, deprem fay hattı üzerinde bulunan Türkiye’nin son 10 yılda deprem konusunda büyük bir bilinçlenme meydana geldiğini söyledi.

Japon yetkililerden alt yapı çevre ve kentsel dönüşüm konularında bilgi alan Bakan Bayraktar, birada yaptığı açıklamada Japonya’nın kentsel dönüşümü nasıl yaptığını, depremin etkilerini azaltmak için nelere dikkat ettiklerini yerinde gördüğünü belirterek, “Japonya, şehirleşme, teknoloji ve ekonomi olarak çok gelişmiş bir ülke. Türkiye de 2023 yılına kadar kentsel dönüşümünü tamamlayarak dünya çapında marka şehirlere kavuşacak ” dedi.

Türkiye’deki binaların depremsellik riskini azaltmak için çok ciddi bir çaba içinde olduklarına dikkat çeken Bayraktar, iki ülkenin yaptığı çalışmalar açısından bir fark olmadığını ifade etti. Bakan Bayraktar, ” Ama Japonlar, bizden bunu 20 sene önce yapmışlar. Biz ise son 10 senede başladık. Fay hattı üzerindeki binalarımızı yeniliyoruz. Japonlar da deprem oldukça yenileme yapmışlar. Biz de Japonların bildiklerini aşağı yukarı biliyoruz. Fakat bunları uygulamak için hem maddi bakımdan gelişmişlik düzeyimiz hem de teknolojiyi uygulama bakımından yeni teknolojileri yakalamamız bakımından buradaki özellikleri inceledik” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem